Hon gifte sig med mannen som mördade hennes bror: ”Älskar honom”

Crystal Straus, John Tiedjen. Foto: privat

John Tiedjen dömdes till ett långt fängelsestraff för att ha dödat sin rumskamrat, Brian McGray.
Nu har den morddömde gift sig med offrets syster.
– Jag älskar Johnny av hela mitt hjärta, säger Crystal Straus.

I slutet av 80-talet (1989) bodde John Tiedjen ihop med rumskompisen Brian McGary. Men efter att männen tillbringat en natt med att dricka alkohol och röka gräs hände något som skulle få konsekvenser.

Av någon anledning dog Brian McGary och John anklagades för att ha mördat rumskompisen. Han dömdes som 25-åring till 32 års fängelse för mord.

Under tiden i fängelset hörde Brians halvsyster, Crystal Straus från Ohio, av sig, och erbjöd John förlåtelse. Den morddömde svarade och insisterade på att han var oskyldig. Därefter började paret att prata allt mer och till slut uppstod kärlek.

I TÅRAR Stjärnans svåra sorg efter tragiska dödsfallet

Foto: Instagram/privat

Gift sig med halvbroderns mördare

Tidigare denna månad gifte sig paret och efter att Tiedjen släppts ut ur fängelset sitter han nu hemma i huserats i väntan på en ny rättegång.

När paret gästade morgonprogrammet ”This Morning” för ett kort tag sedan erkände den den dödes halvsyster att förhållandet med John kommer att bli utmanande, men att hon är säker på sin partners oskuld, och hon tror att deras förhållande kommer att bli starkare i längden.

– Jag älskar Johnny av hela mitt hjärta. Jag säger inte att det här förhållandet kommer att bli enkelt, det kommer att bli extremt utmanande. Men vi kommer att klara det och det kommer bara göra oss strakare i längden, sade hon.

Till en början erkände Tiedjen att han dödade McGray, men att det var i självförsvar. 1987 ångrade han sig. I stället hävdade Tiedjen att han var oskyldig och att McGary i stället begått självmord.

Crystal Straus, John Tiedjen. Foto: skärmdump This Morning

Halvsystern är säker: ”Johnny dödade inte min halvbror”

Den morddömdes ursprungliga dom upphävdes i juni i år, när det avslöjades att åklagaren inte lämnat över relevanta brottsplatsfotografier vid rättegången.

Crystal Straus är säker på att hans man är oskyldig.

– Uppenbarligen dödade inte han min halvbror, det är därför som de ska bli en ny rättegång, säger hon i morgonprogrammet.

LÄS OCKSÅ: Pappan förlorade tvillingarna när vattnet dränkte huset

LÄS OCKSÅ: Här är drömjobbet för dig som ÄLSKAR chips

FOTO: Skärmdump/This Morning/Instagram/privat

Senaste nytt