TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Crystal fick dödlig sjukdom när hon var 18 – gömde sig i flera år

13 feb, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Crystal Marshall
Crystal Marshall var bara 18 år gammal när hon fick cancer.
Operationen gjorde att hela utseendet förändrades – och hon vägrade lämna hemmet i närmare tre år.
– Jag blev en person som jag inte kände igen, säger Crystal.
Annons
Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt benBrand logo
Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

Crystal Marshall, 23, var bara 18 år gammal när hon upptäckte en knöl i överkäken. Hon gjorde ett besök hos vårdcentralen och ett hos tandläkaren. Sen fick hon en remiss till ett sjukhus i Birmingham för provtagning.

Testerna visade att hon drabbats av hudcancer, endast 18 år gammal. Hon beskriver beskedet som chockartat, att hon inte visste att man kunde få cancer i en så ung ålder.

– Det var verkligen en chock. Riktigt läskigt, särskilt när man är så ung, säger hon i en intervju med The Mirror.

Operationen förändrade Crystals utseende

Läkarna konstaterade att Crystal var tvungen att operera bort tumören. Hon fick även höra att operationen förmodligen skulle förändra hennes utseende för all framtid.

Annons

Det hon inte visste då var hur mycket.

Efter operationen hamnade hon i en depression och isolerade sig från omvärlden i nästan tre år. Hon kände inte längre igen sig själv och funderade på att genomgå en skönhetsoperation – men då kom plötsligt vändningen.

– Jag satt bara och väntade på att något skulle hända. Men sen kom en tid när jag blev trött på att känna mig så nere och deppig hela tiden. Det är inte den personen jag brukar vara. Jag blev en person som jag inte kände igen, säger Crystal.

Lyckades lämna hemmet efter tre år

Med hjälp av en självhjälpsbok förnyades Crystals självförtroende. Hon tog små steg för varje dag som gick. Sen började hon tänka om och inse att hon faktiskt fått en andra chans till livet.

Nästan tre år hade gått, men Crystal var äntligen redo att lämna hemmet och vara en del av världen igen.

– Folk tittade på mig och fick mig att känna mig väldigt osäker. Men ju mer jag utsatte mig för det, desto vanare blev jag och jag började anstränga mig mer för att tycka om mitt utseende.

Annons

Crystal uppfyllde sin dröm – vill nu hjälpa andra

I dag har Crystal Marshall varit cancerfri i fem år. Hon drömmer om att jobba som skådespelerska och har studerat på The London Academy of Music and Dramatic Art i London.

Hon har även medverkat i kortfilmen Face it: Leonie på BBC. För Crystal är det ett kvitto på att hon kan fortsätta jaga sina drömmar utan skönhetsoperationer, och också vara en förebild för andra som går igenom samma sak.

– Det visar att allt är möjligt och att någon som jag, med min erfarenhet och bakgrund, fortfarande kan uppnå mina drömmar och inspirera andra, säger hon.

– Vi har upplevt helvetet men låt det inte definiera dig. Följ dina drömmar. Följ den du är. Det är då du kommer finna lycka.

Crystal Marshall
Crystal Marshall, 23, i BBC-filmen ”Face it: Leonie”. Nu drömmer hon om en blomstrande skådespelarkarriär.

Foto: Instagram, Facebook

Annons