breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking

Cloettas tragiska besked – slutar tillverka älskade 90-åringen

05 jul, 2023 
Cloettas tragiska besked – slutar tillverka älskade 90-åringen Mums-Mums.
För den som älskar skumbollar doppade i choklad kommer här ett dystert besked.
Godistillverkaren Cloetta slutar nämligen att producera klassiska Mums-Mums.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergfeldt: ”Fredagsslick”
Carina Bergfeldt: ”Fredagsslick”

Produkten kom till redan 1933 och firar alltså 90 år i år. Tragiskt nog blir den inte äldre än så.

Det är nämligen så att Cloetta valt att stoppa tillverkningen av det klassiska fikatilltugget. Det är helt enkelt inte lönsamt längre.

Beslutet om att sluta tillverka Mums-Mums beror på flera faktorer. Dels beror det på en minskad efterfrågan, vilket resulterar i att försäljningen sviker och lönsamheten är låg. Sammantaget gör detta att vi inte har möjlighet att behålla Mums-Mums i sortimentet”, skriver Michaela Ekelund, kommunikatör på Cloetta, till Corren.

Slutar produceras i september

Den sista mumsiga Mums-mumsen kommer att bakas i början av september i år. Den kommer att produceras i företagets fabrik i Ljungsbro. Sedan är det slutsmaskat på chokladdoppade skumbollar, eller gräddbullar om man föredrar det. Den som vill bunkra upp med sötsaken bör planera sina inköp noga.

Tack och hej, du klassiska Mums-Mums. Du kommer att vara saknad.
Tack och hej, du klassiska Mums-Mums. Du kommer att vara saknad.

Därefter går den att hitta i de butiker som har kvar den i sina lager. Hur lång tid det tar innan den är helt borta kommer att skilja sig från butik till butik”, skriver Michaela Ekelund.

Vad säger du? Kommer du att sakna Mums-Mums?

FOTO: Frida Hedberg/TT, Lasse Hejdenberg/DN/TT

Annons