Claudia, 24, fick ingen vård – hittade enorm tumör i hjärnan: ”Ledsna”

Claudia Laid, 24, fick hjärntumör.

Foto: PRIVAT/FACEBOOK
24-åriga Claudia Laids hjärntumör missades av sjukhuset på grund av att hon var ”för ung”.
– När jag frågade efter en hjärnröntgen och de sa till mig, ”vi ger inte ut undersökningar helt utan grund till nojiga 24-åringar”, och skickade hem mig, berättar hon för Metro.
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

När Claudia Laid var 24 år gammal började hon få fruktansvärda symtom. Hon började få kraftig huvudvärk, tappa minnet och få hallucinationer. Tillslut i december 2021 bestämde hon sig för att söka vård.

Men på sjukhuset i Blackburn, Storbritannien, tog det tvärstopp. Trots att Claudia Laid led av svåra symtom så blev hon några timmar efter hemskickad. Men hemmavid så kände Claudia att något verkligen inte stämde.

– Jag visste att något inte stämde. Men trots att jag var sjuk, led av minnesförluster, men de skickade ändå hem mig två på natten, säger Claudia Laid.

Claudia Laid, i dag 25, började lida av fruktansvärda symtom. Men hennes läkare trodde inte på den unga kvinnan.

Situationen blev värre

För Claudia Laid blev allt värre. Hennes symtom förvärrades. Efter tre dagar gjorde hon ytterligare ett försök och ringde sjukhuset. Men hon blev ännu en gång stoppad av personalen.

– När jag frågade efter en hjärnröntgen och de sa till mig, ”vi ger inte ut undersökningar helt utan grund till nojiga 24-åringar”, och skickade hem mig, berättar Claudia Laid, för Metro.

Didi lider av sällsynt sjukdom – därför är ena benet dubbelt så stort

Tillslut kom Claudias mamma till undsättning. Efter mycket tjat lyckades Claudia tillsammans med sin mamma att övertyga vårdpersonalen att en röntgen behövdes.

Enorm tumör i hjärnan

Dagen efter undersökningen kom beskedet, och det var precis lika illa som familjen misstänkt.

I Claudias huvud hittade läkarna en enorm tumör. Den var fem centimeter bred och cirka sju centimeter lång. Claudia tvingades akut till operation efter upptäckten. Under åtta timmar opererades den unga kvinnan och vårdpersonalen fick ut tumören.

Efter mycket om och men – så hittade vårdpersonalen en enorm tumör i Claudias hjärna.

Foto: PRVAT/FACEBOOK

Runt sex veckor efter operationen började Claudias symtom släppa. Tillslut kunde hon återvända till sin vardag, även om hon regelbundet var tvungen till undersökningar. Livet kunde äntligen gå vidare.

Läppläsaren avslöjar vad Kate sa till Louis – efter offentliga bråket

Sjukhuset ber om ursäkt

Men en detalj har den unga kvinnan inte släppt. Hur hon behandlades av vården.

I ett pressmeddelande skriver det brittiska sjukhuset att de har mycket att lära av Claudias historia och att de välkomnar kritiken. Sjukhuset ska i fortsättningen ändra sina rutiner kring bemötande.

"Även om det finns positiva saker att hämta från hennes berättelse, finns det också mycket att lära och vi är ledsna att hon kände att ingen lyssnade, eller brydde sig om henne under bemötandet. Vi skulle gärna vilja veta mer och hoppas kunna träffa henne för att diskutera saken och ge henne en möjlighet att hjälpa oss att förbättra oss, skriver sjukhuset i ett uttalande.

Harry Styles mardröm – fans faller från läktaren

Se klippet här!

Foto: PRIVAT

SENASTE NYTT!