Christine gav upp vårdnaden om sina barn – efter tvist: ”Skit samma”

07 jun, 2023 
Christine gav upp vårdnaden om sina barn – efter stökiga rättstvisten
Mamman Christine gav själv upp vårdnaden om sina barn.
Hon tyckte nämligen att rättsprocessen var för bökig.
– Till slut slängde jag upp händerna i luften och sa: ”Skit samma. Jag träffar dem när de är 18”, säger hon i tv-showen Dr. Phil.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig
Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig

Den skamsna mamman dök upp i ett av de senaste avsnitten av succéprogrammet Dr. Phil – en talkshow där den amerikanske psykologen Phil McGraw, 72, diskuterar problematiska livssituationer med vanligt folk.

Mamman Christine (efternamn avslöjades inte) var där för att prata om ett avgörande beslut som hon fattade för flera år sedan. Efter en bökig och utdragen vårdnadstvist med sin ex-make bestämde hon sig nämligen för att ge upp sin chans på att få vårdnad om de gemensamma barnen. Under skilsmässan hade pappan ensam vårdnad om barnen, vilket gjorde det svårt för henne att få träffa dem.

”Det var en kamp i rättssalen”

Hon berättar inte exakt hur gamla barnen var vid tillfället, men säger att de var ”unga”. Efter att ha kämpat för att få ha barnen i över ett års tid gav hon helt enkelt bara upp. Hon orkade inte mer.

– Till slut slängde jag upp händerna i luften och sa: ”Skit samma. Jag träffar dem när de är 18”. De var unga då, säger hon till programledaren Dr. Phil.

Annons

– Det var en kamp i rättssalen. Jag kämpade och kämpade till jag inte kunde kämpa något mer, fortsätter hon.

Mamman Christine säger att hon i dag ångrar sitt beslut att ge upp vårdnaden om barnen.
Mamman Christine säger att hon i dag ångrar sitt beslut att ge upp vårdnaden om barnen.

Christine menar att barnens pappa manipulerade barnen att ljuga för medlarna för att på så sätt få ensam vårdnad om dem. I dag säger hon sig ångra att hon gav upp för lätt. Hennes känsla under rättsprocessen var att hon hade goda möjligheter att få ta hand om sina barn, till allt plötsligt blev en ond cirkel. Då gav hon upp.

– Jag minns att jag tänkte att det var en för tuff kamp att utkämpa. Han gjorde allt i sin värld för att göra mitt liv till ett helvete, säger hon och insinuerar att hon skulle ha dödat sin ex-man om hon kunde resa tillbaka i tiden och slåss för sina barn en gång till.

Annons

Fått kritik för sin medverkan

Christines vuxna dotter Kelly medverkade också i programmet för att återförenas med sin mor. Det gick... så där. Vid ett tillfälle var Christine på väg att lämna studion i ren ilska, men hon stoppades av Dr. Phil som sa att hon inte fick lämna sin dotter ytterligare en gång.

Dottern Kelly till vänster, Dr. Phil i mitten och mamman Christine till höger.
Dottern Kelly till vänster, Dr. Phil i mitten och mamman Christine till höger.

Mamman har fått mycket kritik efter sin medverkan i talkshowen. Många ifrågasätter hennes driv i vårdnadstvisten.

Hur kan en mamma bara ge upp? Jag skulle strunta fullkomligt i att jag inte hade vårdnaden. Jag skulle ha ringt, mailat, skrivit brev och skrivit på sociala medier till mina barn”, skriver en tittare.

Även om min dotter trodde att jag var psykotisk så skulle hon när hon blev äldre inse att jag gjorde allt i min makt för att träffa henne”, uttrycker en annan.

FOTO: Youtube

Annons