Christinas varning – 9 månader gamla bebisen höll på att kvävas

OBS: Arkivbild till höger.

Foto: SWNS, TT
Mamma Christina kommer nu med en skarp varning efter att hennes 9 månaders gamla bebis höll på att dö av populära barnmaten.
– Jag var tvungen att vara lugn så inte han skulle få panik, säger Christina Stachura, till The Sun.
0:33

Efter reklamen: Christinas varning – bebisen höll på att kvävas

(0:33)

Slå på ljud

Christina Stachura, 30, är mamma till lille Jack. Till vardags arbetar hon som akutsjuksköterska i den amerikanska delstaten Michigan. En yrkeserfarenhet som kom väl till pass när hennes lille son plötsligt satte i halsen.

För den brittiska tabloiden The Sun berättar den 30-åriga mamman om den panikartade händelsen och Christinas snabbtänkta agerande.

Mamma Christina snabbtänkthet räddade livet på sin son Jack.

Foto: SWNS

Christina: ”Något var fel”

Men vi tar det från början.

Lille Jack hade nyligen kommit hem från sjukhuset. Han hade drabbats av lunginflammation och fått tillbringa en tid på sjukhuset för att säkerställa hans mående. Tillslut hade den lille pojken fått komma hem till Christina.

Familjen satt och åt mellanmål när Jack plötsligt satte i halsen. Han började få tårar i ögonen och började slänga med armarna.

– Vi hade precis börjat vänja honom till riktig mat, så lite hostningar var vi vana vid, berättar mamman, säger Christina och fortsätter:

– Men något var fel. Jag blev nervös precis som alla mammor skulle bli, men jag var tvungen att vara lugn så inte han skulle få panik.

Läppläsaren avslöjar vad Kate sa till Louis – efter offentliga bråket

Akutsjuksköterskan räddade livet på sin son

Snabbtänkt tog Christina bort Jacks haklapp. Hon la honom ansikte neråt i sitt knä och började med HLR på pojkens rygg. Hon slog till ryggen fem gånger. Tillslut ramlade en äppelbit ut ur pojkens mun.

Först när Christina såg äppelbiten på marken började paniken släppa hos henne.

– I början kände jag ren skam. Jag visste inte att äpplen kunde vara så farliga. Att det är ganska vanlig att barn sätter i halsen. Men jag tycker det är viktigt att man inte skäms över sådant här. Föräldraskap är något man lär sig med tiden. Man måste göra misstag, säger Christina.

Gav sin son HLR.

Foto: SWNS

Men Christina poängterar vikten att alla föräldrar lär sig HLR, samt att man ser upp med barn eftersom de gillar stoppa saker i munnen.

– Att vara förberedd kan rädda någons liv en dag, säger Christina.

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

Se klippet här!

Foto: SWNS, TT

SENASTE NYTT!