Chess trodde att det var IBS – födde plötsligt barn i badrummet

I månader gick 19-åriga Chess runt med ”IBS-mage” – trodde hon.
Tills Chess plötsligt födde ett barn i badkaret.
– Gud, min IBS har verkligen förvärrats. Jag är uppblåst hela tiden, säger Chess i ett TikTok-klipp.

19-åriga Chess, som lever i USA, gick runt i månader och trodde den svullna magen berodde på IBS-mage. Men sanningen skulle visa sig vara betydligt mer överraska.

Chess, som går under pronomen ”den/denne”, har genom sin TikTok dokumenterat sin osannolika historia om hur den blev med barn.

I ett klipp på sin TikTok-kanal, som går under kontonamnet ”idontknowhowtoplaychess”, berättar Chess att den har gått på preventivmedel under det gånga året, skriver The Sun.

19-åringen gick runt i flera månader med vad den trodde var IBS-mage. Men sanningen skulle visa sig vara betydligt mer dramatisk.

Gått ett helt år utan mens – trodde det var spiralen

– Jag hade gått ett helt år utan att få mens. Men det var jag helt säker berodde på min spiral, berättar Chess i videon.

I ett annat klipp berättar Chess att läkaren satt in en spiral 2015. Innan dess hade 19-åringen haft väldigt irreguljär menstruation. Men det är inte hela förklaringen till dennes oväntade överraskning. Under en längre tid hade Chess trott att den uppblåsta magen berodde på IBS-besvär.

IBS, som är en förkortning från engelskans ”Irritable Bowel Syndrome”, på svenska ”orolig tarm-syndrom”. Sjukdomen är förhållandevis vanlig, speciellt hos kvinnor. Studier visar att upp till var tionde person kan vara drabbad av IBS.

Började få uppsvälld mage – trodde det var IBS

– Gud, min IBS har verkligen förvärrats. Jag är uppblåst hela tiden, säger Chess i ett klipp.

– Men ja, jag var ju egentligen gravid, fortsätter Chess i klippet.

– Ett år innan förlossningen började jag få uppsvälld mage. Vad jag inte visste var att jag var i femte månaden.

Paret vann 35 miljoner på lotto – skilde sig efter upptäckten

– Jag tog test för IBS, gång på på gång. Alla var negativa, så jag kunde inte klura ut vad det var.

Det var egentligen först på förlossningsdagen som Chess insåg vad som hade plågat denne i månader.

– Jag brukade behöva springa på toaletten ofta, på grund av min bullriga mage. Men denna gång nådde smärtan i magen en ny nivå. Jag visste inte att det var värkar, eftersom jag inte visste att jag var gravid.

– Skillnaden denna gång, mot det vanliga, var att smärtan var mer skarp. Jag kände även kraftig smärta i ryggen. Jag och min vän hade planer att gå ut den kvällen, men jag låg bara och vred mig i sängen. Då gick mitt vatten. Jag trodde då att jag hade så ont att jag kissat på mig.

"Då gick mitt vatten. Jag trodde då att jag hade så ont att jag kissat på mig."

Foto: TIKTOK

Vattnet gick – förstod fortfarande inte vad som hänt

Chess vän och rumskamrat hjälpte då denne med att hälla upp ett varmt bad i badkaret. De hoppades det varma vattnet skulle lindra smärtan.

De båda vännerna insåg då att Chess höll på att föda.

Ensamstående mamman Ava, 28, var hemlös – nu är hon miljonär

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Allt jag visste var att bebisen skulle ut, berättar Chess i sin TikTok-video och fortsätter:

– Jag trodde ärligt att min mage skulle explodera. Den gjorde allt för att bli av med det inuti mig. Jag tryckte tills jag kände min sons huvud.

Chess hade fött sitt barn, 19 år gammal, själv i sitt eget badkar.

– Jag satt på toalettstolen med min son i famnen. Först då ringde jag 112, berättar Chess.

Mamma kom till dennes undsättning

19-åringens mamma var i hemmet och utbildad sjuksköterska. Hon kom till Chess undsättning, innan ambulansen hann dit.

– Det såg ut som någon hade mördats i badrummet. Men det var precis tvärtom som hänt, ett liv hade fötts, berättar Chess.

Chess togs efter den dramatiska förlossningen till ett sjukhus i närheten. Den nyfödde sonen mådde tillsynes bra, även om han vägde mindre än genomsnittet.

Till en början funderade 19-åringen på att adoptera bort sin son. Men ändrade sig snabbt.

Chess funderade först på adoptera bort sin son. Men 19-åringen ångrade sig snabbt. "Vi gav honom ett namn och han är fullkomligt perfekt", säger Chess.

Foto: TIKTOK

– Men sekunden jag höll honom i min famn pratade vi aldrig om det igen. Det var otänkbart. Vi gav honom ett namn och han är fullkomligt perfekt.

I en av de senaste TikTok-uppdateringarna berättade Chess att sonen fortfarande var på sjukhuset, eftersom läkarna ville övervaka honom tills han vägde mer.

LÄS OCKSÅ: Tilda, 23, var omedvetet gravid – födde på 8 minuter: ”ÄR DU GRAVID!?”

LÄS OCKSÅ: Jennifer sa upp sig från sitt jobb – vill kunna amma 36-åriga mannen på heltid

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!