Charlotte Kallas oro om att skaffa barn: ”Pratas inte mycket om det”

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla avslutade elitkarriären med ett SM-guld.
Nu öppnar hon upp om framtiden – och oron att inte kunna få barn.
– Det pratas inte så mycket om det här, säger hon till Expressen.
0:22

Efter reklamen: Rullskidor fungerar INTE på grus

(0:22)

När damernas 15 kilometer skulle avgöras i helgen spurtade Charlotte Kalla, 34, förbi både Frida Karlsson, 22, och Ebba Andersson, 24, och tog sig över mållinjen först av alla.

Det blev skidstjärnans 29:e SM-guld och en perfekt avslutning på en lysande karriär som bland annat innehåller tre OS-guld, sex OS-silver, tre VM-guld och tolv segrar i världscupen och mycket, mycket mer.

– Jag trodde karriären var summerad redan. Men det här ger verkligen mersmak. Det känns smått overkligt, sa en lycklig Charlotte Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla

Skidstjärnan Charlotte Kalla hyllas på Byxtorget i Piteå.

Mats Engfors/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Miljonköpet med sambo Fredrik

Vad hon ska göra nu är inte hugget i sten. Landslagschefen Anders Byström, 44, har hintat om att landslaget skulle vilja ha in Charlotte Kalla som någon typ av ledare.

Skidstjärnan har också precis byggt ett drömhus tillsammans med sambon Fredrik Karström för 6,1 miljoner kronor i Sidsjö/Sallyhill i Sundsvall. Inför OS 2022 öppnade Charlotte Kalla även om drömmen att skaffa barn.

– Det vore fantastiskt att få bli mamma och jag hoppas verkligen att det kommer vara möjligt. Det är ju definitivt inget man bara kan ta för givet, sa Charlotte Kalla till Hemmets Journal.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla har tidigare öppnat upp om sin barnlängtan. ”Det vore fantastiskt att få bli mamma”, sa hon till Hemmets Journal inför OS 2022.

Fredrik Sandberg/TT
Därför slutar Charlotte Kalla – efter plötsliga barnbeskedet under OS

Charlotte Kallas barnoro: ”Inget du kan ta för givet”

Charlotte Kalla säger i en ny intervju med Expressen att det finns en oro att elitkarriären gjort det svårare att skaffa barn.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, säger hon.

Vad hon ska göra efter karriären är fortfarande oklart.

– Jag vet faktiskt inte vad jag är sugen på att göra. Men vad det än blir kommer jag att gå ”all in”. Och få mina kickar på det sättet

Charlotte Kalla

Vad Charlotte Kalla ska göra efter skidkarriären är oklart.

Patrik C Österberg/TT

LÄS OCKSÅ: Therese Johaug, 33, om planerna på barn: Då lägger jag av

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Hanna Öberg i triangeldrama – bekräftar relationen

Foto: Mats Engfors/TT, Fredrik Sandberg/TT, Patrik C Österberg/TT

SENASTE NYTT!