Charlotte Kalla avslöjar sin barnlängtan: ”Vore fantastiskt”

Köpte villa med sin sambo – för 6,1 miljoner kronor.

Skiddrottningen och den niofaldiga OS-medaljören Charlotte Kalla drömmer om att bli mamma.
Nu avslöjar hon mer om framtidsplanerna.
– Det vore fantastiskt, säger Charlotte Kalla till Hemmets Journal.
Här voltar mamman över bebisen och ner i barnsängen
0:29

Efter reklamen: Här voltar mamman över bebisen och ner i barnsängen

(0:29)

Slå på ljud

Charlotte Kalla, 34, är Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna. Totalt har hon kammat hem hela nio OS-medaljer, varav tre guld. I år blir det hennes fjärde OS på raken – men det kan också bli hennes sista.

34-åringen har haft en minst sagt imponerande karriär. Utöver de medaljer hon har kammat hem under sina fyra OS, så har Charlotte Kalla tagit tre VM-guld, fått Jerringpriset och Bragdguldet.

Skiddrottningen Charlotte Kalla, 34, har haft en minst sagt imponerande karriär.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

En folkkär skiddrottning

Totalt har hon tagit 22 medaljer i OS och VM som senior – varav sex guld. I de förra olympiska spelen, 2018, blev det ett guld och tre silver. Många minns den mirakulösa upphämtningen under OS i Sotji 2014, där hon kammade hem Sveriges första stafettguld för damer sedan 1960.

Schemat och tider för OS 2022: Då tävlar Sverige och kan ta medalj

I år kan OS i Peking bli svenskens allra sista olympiad. Charlotte Kalla deltar i OS, trots att hon tidigare har drabbats av covid-19, samt lidit av en ryggskada.

Framtiden kan innehålla andra utmaningar

Men framtiden kan innehålla fler strapatser för Charlotte Kalla som kan få henne att lägga skidorna på hyllan. Nu avslöjar den 34-åriga skidlegenden nämligen att det finns barnlängtan, till Hemmets Journal.

I tidigare intervjuer har Charlotte Kalla sagt att det är lättare att vinna OS-guld om man är singel. Men för två år sedan träffade hon den något yngre mäklaren Fredrik Karström. Paret har sedan köpt en villa i Sundsvall, som enligt uppgifter till sajten Nyheter24 kostade 6,1 miljoner kronor.

Köpte hus tillsammans med sambon och mäklaren Fredrik Karström för 6,1 miljoner kronor.

Foto: DEROS ANDERS/Aftonbladet

Så att inte längre vara singel verkar trots allt passa för Charlotte Kalla.

Nakenbilden på svenska stjärnan sprids efter historiska EM-guldet

– Vi har det jättebra och jag trivs på den plats jag befinner mig i livet. Sådant har förstås också stor betydelse när det gäller att prestera i skidåkningen. Mår man bra är det lättare att åka bra, säger hon till magasinet.

Kalla: ”Det vore fantastiskt att få bli mamma”

För inte allt för längesedan fick Charlotte Kalla tillskott i familjen, när skidåkerskans yngsta syster fick sonen Sami.

Att vara mamma till ett stort gäng medaljer är en känsla Charlotte har full koll på. Men inte att vara mamma till ett barn. Och det är en känsla hon gärna skulle vilja bekanta sig närmare med i framtiden.

– Jag är jättestolt och imponerad över henne. Klart att det väcker speciella känslor i mig och det är väldigt roligt att vara moster. Vi försöker träffas så ofta som möjligt, säger Charlotte Kalla.

Ett faktum som fått barnlängtan att växa lite extra.

– Det vore fantastiskt att få bli mamma och jag hoppas verkligen att det kommer vara möjligt. Det är ju definitivt inget man bara kan ta för givet.

Pandemin har dessutom gjort att hon spenderat extra mycket tid med sin Fredrik.

– Coronan öppnade upp så att jag kunde vara hemma mycket mer eftersom vi haft många inställda läger sedan våren 2020. Jag fick en lång ledighet med träning på hemmaplan, där jag annars inte skulle fått möjlighet att tillbringa så mycket tid med Fredrik.

LÄS OCKSÅ: Golftalangen Viggo, 17, död i Dubai – vännernas sorg efter beskedet

LÄS OCKSÅ: Petter Northug plötsliga känga till Frida Karlsson: ”Väldigt svårt”

Foto: BARDELL ANDREAS/Aftonbladet/TT, DEROS ANDERS/Aftonbladet

SENASTE NYTT!