Cecile födde sitt eget barnbarn: ”Inte något vi förväntat oss”

28 jun, 2021 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318Alex Hartelius
Matthew och Elliot Dürt
Cecile Eledge födde sitt eget barnbarn 2019.
Men det tog lång tid innan sonen Matthew Dürt och maken Elliot Dürt vågade berätta hur födseln gått till.
– Sättet som vi fick vårt barn på var inte på något sätt som vi hade förväntat oss, säger Matthew i podcasten Pregnantish.
Annons
Kvinnan tvingades föda på motorvägen – hör det dramatiska larmsamtalet här
Kvinnan tvingades föda på motorvägen – hör det dramatiska larmsamtalet här

Cecile Eledge blev USA:s äldsta kvinna att föda ett barn. 61 år gammal bestämde hon sig för att agera surrogatmamma till sin son Matthew Dürt och hans make Elliot Dürt.

Paret hade velat ha barn i flera år. Först hade de tänkt att en kompis skulle bära barnet, men så blev det inte och i stället erbjöd sig Matthews mamma Cecile att föda sitt eget barnbarn.

– När de berättade att de var intresserade att bilda familj så kastade jag ut frågan av naturlig instinkt. Jag sa ”om ni söker efter någon som kan bära barnet, så skulle jag göra det direkt, har Cecile tidigare sagt till People.

Cecile hade en 40-årings kropp

Matthew och Elliot ville båda ha biologiska band till barnet. Det löste man genom att låta Lea, syster till Elliot, donera sina ägg och Matthew komma med sperma.

Förlossningen pågick i 18 timmar och gick väldigt bra.

Det är få 60-åringar som kan bli surrogatmammor, men tack vare ett aktivt liv med mycket löpning och cykling hade Cecile en kropp som påminde om en 40-åring, enligt läkaren Carolyn Maud Doherty.

Annons

Paret vågade först inte berätta

Dottern Uma är i dag två år gammal. Familjens obeskrivliga lycka har mötts av kritik och det tog tid innan Matthew och Elliot vågade berättade hur dottern kommit till. Det säger han i podcasten Pregnantish.

– Sättet som vi fick vårt barn på var inte på något sätt som vi hade förväntat oss, säger han.

Familjelyckan visas ofta upp på sociala medier. I maj skrev familjen att de sålt sitt hem och slutat sina jobb för att på heltid kunna upptäcka världens alla sevärdheter.

”Vi vill axla rollen som sagoberättare, förstå världen och vara dess studenter. Jag tror att börja med att koppla av på hemlig ort i naturen är en bra början”, skriver de på Instagram.

Dottern Uma älskar naturen

De senaste månaderna har familjen hajkat, tagit sig runt i bil och supit in naturens skönhet. Dottern Uma verkar trivas att få vara ute och upptäcka naturens erbjudanden med sina pappor.

”Uma upptäckte att man kunde äta bär direkt från buskarna. Hon var så fascinerad och tagen. Vi kunde knappt stoppa henne”, skriver de.

Annons

Foto: Instagram

Annons