Caroline, 30, hade ovetandes två livmödrar – födde plötsligt två barn

Caroline Wortman, Nate Daniel Wortman, Brooks och Josie

Caroline Wortman föddes med dubbel livmoder och trodde inte hon kunde bli gravid.
Men på ett år vände allt – och mot alla odds fick hon två barn.
– Det kändes som att jag höll på att svimma av nervositet, säger hon.
0:25

Efter reklamen: Mamman i chock – apan kysser hennes mage

(0:25)

Caroline Wortman, 30, från Georgia föddes med dubbel livmoder, ett tillstånd som kallas för Uterus Didelphys. Enkelt förklarat innebär det att varje livmoder fungerar för sig självt och du kan vara gravid med två barn som föds med flera dagar, veckor eller månaders mellanrum.

Men för många innebär det också svårigheter med att få barn över huvud taget. Caroline var 18 år gammal när hon diagnosticerades med dubbel livmoder och började genast stålsätta sig inför ett liv utan biologiska barn.

– Barn var något jag visste att jag ville ha i framtiden, men jag försökte vara positiv och inte grubbla för mycket över det. I tio år intalade jag mig själv att jag var infertil, säger Caroline Wortman till Daily Mail.

Caroline Wortman

Caroline Wortman fick veta att hon hade dubbel livmoder när hon var 18 år gammal. I flera år var hon övertygad om att hon inte kunde få egna barn.

Caroline Wortman / SWNS

Carolines oro efter giftermålet med maken

När hon var 23 år träffade hon maken Nate Daniel Wortman, 35. Hon visste att han längtade efter barn och hon förklarade direkt för honom att hon kanske inte kunde bli gravid.

Nate lugnade henne med att det fanns andra alternativ och att allt skulle bli bra. De gifte sig i september 2019 och började genast sätta igång med att försöka skaffa barn.

– Jag var orolig men du får alltid höra att oro bara gör det svårare att bli gravid, så jag försökte vara glad och avslappnad.

Gabby åkte in akut till sjukhuset för njursten – extrema chocken

Oväntade vändningen: ”Höll på att svimma”

I april 2020 hade Carolines mens dragit ut på tiden. Hon tog ett graviditetstest. Det visade sig vara positivt.

– Det kändes som att jag höll på att svimma av nervositet. Jag hade inte ens sagt till Nate att jag skulle ta testet. När det visade positivt försökte jag tänka ut bra sätt att berätta nyheterna på, men jag flippade ur och sprang och visade honom testet.

Dottern Josie Magnolia Wortman föddes den andra januari förra året. Hon kom ut fullt frisk och vägde cirka 2,7 kilo. Under graviditeten hade den andra livmodern skjutits åt sidan.

Josie Magnolia Wortman

Dottern Josie Magnolia Wortman föddes den andra januari förra året.

Caroline Wortman / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Blev gravid igen – barnen föddes samma år

Ett halvår senare började Caroline känna sig illamående. Hon tog ett nytt graviditetstest och även det visade sig vara positivt. Beskedet kom som en chock, då paret inte försökt bli med barn igen.

Den här gången låg fostret i andra livmodern. Dottern Brooks föddes den 26 december 2021 i vecka 33 och fick ligga kvar på intensiven i nio dagar. Utöver det var hon fullt frisk.

Efter ett liv av rädsla att inte kunna bli gravid hade Caroline nu fått två barn inom loppet av elva månader. Nu hoppas hon att andra kvinnor med dubbel livmoder ska känna hopp och inte lyssna på läkarnas ord om infertilitet.

– Jag hoppas att min historia kan få kvinnor med samma diagnos att säga ”titta, den här kvinnan fick höra att hon inte kunde bli gravid, men nu har hon fått två friska barn på ett år”, säger Caroline Wortman.

Josie, Caroline, Nate och Brooks

Caroline Wortman och maken Nate Daniel Wortman med döttrarna Josie och Brooks.

Caroline Wortman / SWNS

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma

LÄS OCKSÅ: Cecile födde sitt eget barnbarn: ”Inte något vi förväntat oss”

Foto: Caroline Wortman / SWNS

SENASTE NYTT!