carolina neurath

Carolina Neurath om misslyckade köpet med exmannen: ”Värre nu”

Carolina Neurath berättar om husköpet i Sydafrika – som hon ångrar

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Erik Simander/Expressen/TT
Carolina Neurath är aktuell med en ny säsong av Ekonomibyrån.
Nu berättar hon om hur det står till med den egna ekonomin, om ”helvetet” på börsen och om huset i Sydafrika som hon köpte med exmaken.
– Min överlägset sämsta investering, säger hon till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klarnas Sebastian Siemiatowski: ”Barnen inte ska få ärva”
0:49

Efter reklamen: Klarnas Sebastian Siemiatowski: ”Barnen inte ska få ärva”

(0:49)

Slå på ljud

Hon är ekonomijournalisten, programledaren och författaren som slog igenom 2010 då hon vann Guldspaden för sin granskning av den svenska revisionsbranschen. Året efter nominerades Carolina Neurath, 37, till priset igen efter att ha skrivit boken Den stora bankhärvan, finansparet Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall som handlade om HQ Banks fall.

Hon har även skrivit boken Fartblinda som även blivit till en hyllad tv-serie på TV4. 2017-2021 var hon en av programledarna för SVT:s Morgonstudion.

Carolina Neurath med exmannen Niclas Engsäll. Tillsammans har de två barn, födda 2014 och 2019.

Carolina Neurath med exmannen Niclas Engsäll. Tillsammans har de två barn, födda 2014 och 2019.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Hon var tidigare gift med näringslivspersonen Niclas Engsäll, som hon dessutom har två barn ihop med. Sedan 2022 är hon i stället gift med fotbollsspelaren och före detta landslagsmannen Pierre Bengtsson.

Carolina Neurath om det egna ekonomiska läget

På fredag inleds den nya säsongen av SVT:s temaprogram Ekonomibyrån som leds av Neurath. Där kommer det diskuteras allt från aktuella ekonominyheter som rör elpriser, bolåneräntor och inflationen till kriget i Ukraina och hur det påverkar oss. Och hon talar mycket utifrån egna erfarenheter.

– Krisen påverkar verkligen mig och familjen, vi har både bostad och sommarställe. Det har varit ekonomiskt gynnsamt att ha lån så jag tillhör dem som har tagit lån. Alla prognosmakare, och även jag själv, har känt att räntorna kommer att vara väldigt låga väldigt länge. Även om man vet att räntorna kommer att stiga en dag så är det som att man agerat som det här lågränteläget kommer att hålla i sig. Men så kom kriget och inflationen steg och det blev en tvärvändning, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Carolina Neurath är en hyllad författare som bland annat skrivit boken och tv-manuset bakom TV4:s Fartblinda.

Carolina Neurath är en hyllad författare som bland annat skrivit boken och tv-manuset bakom TV4:s Fartblinda.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

”Var ett litet helvete”

Samtidigt berättar hon att både hon och maken Pierre Bengtsson stött på patrull när det kommer till handeln på börsen.

– Börsnedgången förra året var ju inte heller särskilt upplyftande. Både min man och jag håller på med investeringar och följer börsen noga. Det har varit jättekul länge. Men förra året var det ett litet helvete, säger hon.

Carolina Neurath erkänner att hon, precis som vilken människa som helst, gör sina misstag när det kommer till investeringar och diverse köp. Aftonbladets reporter tar upp en tidigare intervju hon gjort, där hon sagt att ett spontanköp som hon gjorde ihop med exmaken Niclas Engsäll är hennes livs sämsta. Det handlade om ett hus i Sydafrika som det dåvarande gifta paret köpte 2019. När hon var mammaledig med sitt andra barn var hon och familjen på semester i landet i två månader – därefter beslutade de sig för att införskaffa ett eget boende där.

Nuvarande maken Pierre Bengtsson har representerat svenska landslaget och gjort flera säsonger i FC Köpenhamn. Numera spelar han i Djurgårdens IF.

Nuvarande maken Pierre Bengtsson har representerat svenska landslaget och gjort flera säsonger i FC Köpenhamn. Numera spelar han i Djurgårdens IF.

FOTO: Henrik Isaksson/TT

– Ja, exakt. Det var min överlägset sämsta investering, men det kanske håller på att bli värre nu. Vi har som sagt ett sommarhus på Ingarö som vi köpte när det var som dyrast. Det kanske blir mitt absolut sämsta köp, vi får se vart allt tar vägen, berättar hon för tidningen.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Erik Simander/Expressen/TT, Karin Törnblom/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT, Henrik Isaksson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN