Carina Bergfeldts starka ord om mammans kamp: ”Slog sig fri”

Carina Bergfeldt tillsammans med sin mamma Barbro.

FOTO: CARINA BERGFELDT / PRIVAT
I dagarna fyllde SVT-profilen Carina Bergfeldts mamma Barbro år.
Under många år levde hon med hot och våld innan hon vågade lämna Carinas pappa.
Nu hyllar programledaren sin mammas styrka:
”Hon slog sig fri, hon blev sig själv, och idag fyller hon 64”, skriver hon på Instagram.
Röda dagar 2021 – här är alla datum att hålla koll på
Slå på ljud

Den populära SVT-profilen Carina Bergfeldt har då och då öppnat upp om sin bitvis jobbiga uppväxt. Bland annat i sitt hyllade sommarprat från 2019.

I ett inlägg på Instagram som postades på tisdagen berättar Carina om sina föräldrars destruktiva relation och pappans våld.

I inlägget beskriver hon hur hennes mamma Barbro Bergfeldt som 19-åring blev gravid och fastnade i en farlig relation med Carinas pappa. Han var våldsam och utsatte Carinas mamma för psykisk terror.

”Det kan vara fysiskt våld som gör att du inte vågar lämna. Det kan vara psykiskt. Det kan vara ekonomiskt, att den du lever med har kontroll över din ekonomi. När jag föddes levde min mamma i en relation med alla tre elementen”, skriver Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt var tidigare arg på sin mamma

På Barbro Bergfeldts födelsedag hyllar Carina Bergfeldt sin mamma mod. Utan pengar eller ett starkt nätverk lyckades hon till sist lämna sin våldsamme partner.

Som ung var Carina länge arg över att hennes mamma inte lämnade pappan tidigare.

”När jag var yngre var jag arg på min mamma, att hon inte lämnade tidigare, att hon inte gjorde mer. Idag är jag så stolt över henne, att hon gjorde det, till slut”, skriver SVT-profilen.

Carina Bergfeldts mamma Barbro tillsammans med barnbarnet Hamilton.

Sedan Barbro Bergfeldt lämnade den destruktiva relationen har hon hittat kärleken på nytt och dessutom tagit MC-körkort.

FOTO: CARINA BERGFELDT / PRIVAT

Programledaren berättar hur stolt hon är över att sonen Hamilton har en så stark mormor att se upp till:

”Hon slog sig fri, hon blev sig själv, och idag fyller hon 64 och hon gör det dansandes till Beatles ”when I’m 64” tillsammans med en man hon vill vara med som är snäll mot henne. Och hon går ut ikväll och äter på SIN favoritrestaurang, för numera spelar det roll vad hon tycker om. Grattis mamma.”

Hit kan du vända dig för hjälp

Samtidigt passar Carina Bergfeldt på att lyfta fram att det finns hjälp att få. Hon uppmanar den som lever i en liknande relation att kontakta någon av landets kvinnojourer, som Roks och Unizon, eller att ringa Kvinnofridslinjen på telefon 020-50 50 50. Linjen har öppet dygnet runt på, årets alla dagar och du kan vara anonym. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Hänt har sökt Carina Bergfeldt för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Kollegernas kritik mot Bergfeldt efter kändisfesten

LÄS OCKSÅ: Ebba Busch svåra år med ex-maken – började in i skilsmässan

FOTO: Carina Bergfeldt / Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN