Cali, 7, drunknade nästan i badet – svalde för mycket vatten

21 aug, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Cali, 7, drunknade nästan i badet – svalde för mycket vatten.
7-åriga Cali satt i badet och lekte – allt var frid och fröjd.
Plötsligt började flickan hosta, kräkas och få svårt att andas.
Det visade sig att hon hade svalt för mycket badvatten – och höll på att torrdrunkna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En polis räddar en 2-årig pojke från att drunkna under poolpartyt
En polis räddar en 2-årig pojke från att drunkna under poolpartyt

Mamman Angel hade just tappat upp ett bad till sin 7-åriga dotter Cali precis innan de skulle avnjuta sin middag. Flickan satte sig sedan ner och började leka med sina badleksaker. Även flickans mormor var med i rummet.

Jag gick ut för att hämta hennes smutstvätt för att lägga in en liten maskin. När jag höll på att plocka upp några av hennes saker vid ungefär klockan 19.55 hörde jag min mamma och henne prata”, skriver Angel på Facebook.

Flickan blev lilablå

Hon skriver att hon hörde ett plask och sedan en plötsligt hosta. Hon sprang då från tvättmaskinen till badrummet. När hon kom fram knäböjde dottern framför mormodern.

Badvatten kom ut ur hennes mun. Min mamma höll upp henne och började klappa henne på ryggen, men det kom inget ljud och hon hade en bekymrad min, framåtböjd”, skriver hon på Facebook.

7-åriga Cali.
7-åriga Cali.

Cali blev plötsligt lilablå till färgen.

Hon hostar fortfarande upp vatten och flämtar efter luft, jag hör ljud men ingen andning eller gråt. Jag skriker något i stil med: ”Kom igen, älskling, det är okej, få ut det, du mår bra!””, fortsätter hon.

Annons

Handlade om torrdrunkning

Plötsligt började Cali att kräkas upp vatten och mat. När situationen hade lugnat ner sig ringde mamman till en akutlinje. Operatören tyckte att de skulle åka in direkt eftersom det lät som att Cali hade varit med om en torrdrunkning. Lyckligtvis bekräftade sjukhuspersonalen att hennes lungor såg bra ut för stunden, men de skulle vara uppmärksamma på hosta, feber och trötthet eftersom det skulle kunna leda till lunginflammation.

De sa att jag gjorde allting rätt, men jag kan ändå inte sluta tänka på det. Allt jag vill att folk ska veta är hur enkelt och snabbt ett barn kan få i sig en dödlig mängd vatten”, skriver Angel.

Mamman Angel.
Mamman Angel.

Torrdrunkning är ett sällsynt medicinskt tillstånd som främst drabbar barn. Det uppstår när någon andas in vatten. Vätskan kanske inte når deras lungor, men den kan få stämbanden att dra ihop sig och stänga luftvägarna på ett dödligt sätt.

Annons

”Läskigt att tänka på”

Många har kommenterat Angels inlägg på Facebook och visar sitt stöd.

Det är så läskigt att tänka på! Jag är glad att du visste vad du skulle göra”, skriver en följare.

Jag grät när jag läste det här, det hände med min son när han var nio månader gammal när vi var i Florida. Det kändes som de längsta minuterna i världen! Jag är så glad att hon mår bra!”, skriver en annan som varit med om samma sak.

FOTO: Facebook, Alamy Stock Photo/TT

Annons