Brynn Embley gifte sig med Matthew Nielson – trots att han är gay

Matthew Nielson, Brynn Embley, Guinevere och Amandine.

Matthew Nielson och Brynn Embley hade i stort sett allt gemensamt.
Men efter några dejter avslöjade Matthew att han var gay.
I dag är de gifta och har två barn ihop.

Relationer kan se annorlunda ut. Den gemensamma kontentan är oftast att de sällan är enkla och måste jobbas på. Det handlar om att hela tiden vårda relationen och kämpa för att se till så att det är ni ända in i evigheten.

Matthew Nielson, 33, och Brynn Embley, 35, må vara gifta, men de har också en relation som kan beskrivas som relativt ovanlig. Matthew identifierar sig själv som gay och det tycker Brynn är helt okej.

Deras relation handlar nämligen så mycket mer än om lust. De träffade varandra för första gången på en social sammankomst och hade flera gemensamma intressen, bland annat Harry Potter och resande. De var även lika på ett ideologiskt plan.

Matthews fina kärleksord till Brynn

När paret hade dejtat varandra några gånger, avslöjade Matthew att han är attraherad av män. Brynn brydde sig inte nämnvärt och såg det som fint att han var intresserad av henne trots sin sexuella läggning.

– Det mest kärleksfulla Matthew någonsin har sagt till mig är att han aldrig tröttnar på mig, av alla människor han någonsin har känt – den sortens förenlighet händer inte varje dag, har Brynn tidigare sagt till Brightside.

Man ska aldrig underskatta en gemensam besatthet av böcker och resande. Paret gifte sig några månader efter första dejten och i dag är de föräldrar till döttrarna Guinevere, 2, och Amandine, 1.

Därför identifierar Matthew sig som gay

I ett blogginlägg har Matthew svarat på frågor från nyfikna följare som undrar hur det funkar att vara gift med en kvinna som gay.

Svaret är att han inte gillar att sätta en etikett på sin läggning, men att han inte identifierar sig som bisexuell då han inte upplever att han är ”tillräckligt attraherad av kvinnor”.

”Generellt känner jag mig mest bekväm med gay för det är den bästa beskrivningen av min sexuella attraktion. Men det är inte heller perfekt för Brynn och jag tycker om att ha sex tillsammans”, skriver han.

Hoppas att budskapet hjälper andra

Likt alla par har de sina upp-och-nedgångar, men de har också en trygghet som de upplever att andra par saknar. Styrkan ligger i att de har en så fin kemi på så många andra sätt än det sexuella planet.

På Instagram delar de med sig av livet som ”olika-läggningar-par”, som de själva kallar sig, med syftet att fler ska våga utmana normerna och leva ett fridfullt och jämlikt liv. I dag bor de med sina två döttrar i Michigan.

– Jag tror att det är mycket viktigare att tycka om och komma bra överens med en person i ett långvarigt förhållande, säger Brynn Embley till Daily Mail.

LÄS OCKSÅ: Englands första gay-pappa vill skaffa trillingar med dotterns ex

LÄS OCKSÅ: Dottern dumpades av sitt ex för hennes pappa

Foto: Instagram

Senaste nytt