fascinerande liv

Brianne föddes med ovanligt korta armar: ”Folk petar på mina armbågar”

Brianne Surgenoer.

Famnen är lite mindre men vem som helst hamnar inte i den.
– Jag vill inte ha någon som bara tycker synd om mig, säger Brianne Surgenoer.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"
0:36

Efter reklamen: Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"

(0:36)

Slå på ljud

Alla ska respekteras. Människor är inte lika och vår respekt för varandra är det som gör oss till riktiga människor.

Brianne Surgenoer, 22, från Paisley, strax väster om Glasgow, har överkommit motgångarna. Influencern Brianne, som är make up-artist, har gjort succé på Tiktok . Hon har också gjort succé på tv, bland annat i en talangshow i skotsk tv.

Hon är erkänt skicklig som make up-artist, men hennes ständiga närvaro på sociala medier lär oss också något annat. Det lär oss att inget är omöjligt. Brianne är född med för korta armar. De slutar vid armbågarna. När hon låg i mammas mage drabbades hon av något som kallas amnionbandsyndrom, där delar av fostrets kropp trasslas in i fibrer och då tillväxten begränsas.

Amniobandsyndrom kan i vissa fall leda till att fostret dör. Men Brianne lever i allra högsta grad. Men korta armar, och kortare längd än genomsnittet, 140 centimeter är hon. Det är dock ingenting som hon hon låter hindra henne i livet.

– Nu satsar jag på att bli skådespelare. Jag har skaffat en agent, berättar Brianne för The Sun.

”Jag har aldrig haft en kärleksrelation”

Hon är smart och självständig. Hon klarar sig alldeles utmärkt i allt vad livet kommer med. Men precis som många andra längtar hon efter någon att dela livet med, den stora kärleken. Vem det är vet hon inte ännu.

– Det är inte lätt att hitta någon att leva med. Jodå, det finns många som skulle vilja gå på dejt med mig, men av felanledningar, säger Brianne till tidningen.

Hon pratar om de som vill gå ut med henne för att de tycker synd om henne.

– Jag möter så många...ja, märkliga människor. En del ställer dumma frågor och petar på mina armbågar. Andra pratar med mig som man pratar med ett barn. Det är fruktansvärt. Det värsta som finns är att gå ut en kväll. Folk är i regel rätt packade och då släpper alla hämningar. De säger hemska saker.

Hon vill att folk ska bli nyfikna på henne av rätt anledningar. Hon är ju en spännande person med en schysst syn på livet.

– Jag är på min vakt. Jag har svårt att släppa folk in på livet. Jag har aldrig haft en kärleksrelation,, säger Brianne.

Därför blir hon misstänksam

Hon blir automatiskt misstänksam när en kille visar intresse och märker väldigt snabbt om de är nyfikna på henne av rätt anledning.

– Det finns faktiskt dem som har fetischer, som går igång sexuellt på människor med olika funktionsvariationer. Sådant känner jag av direkt. Andra verkar tycka att jag är något jäkla ’charity case’ och vill dejta mig bara för att de tycker synd om mig. Jag vill hitta en kille som behandlar mig med respekt. Som förälskar sig i mig som person och struntar i att jag har för korta armar.

FOTO: Instagram/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN