Brandmannens heroiska insats – under tredje arbetsdagen: ”Huvudsaken”

21 jun, 2023 
Brandmannen Shanes heroiska insats – under tredje arbetsdagen: ”Huvudsaken”.
Snacka om att ta för sig som ny på jobbet!
Brandmannen Shane var på väg till stationen för sin tredje dag som praktikant – på vägen passade han på att rädda livet på en man som fastnat i sin bil som stod i lågor.
– Vem som helst skulle gjort samma sak, säger han enligt People.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Luftballong börjar brinna – kraschar in i bostadshus
Luftballong börjar brinna – kraschar in i bostadshus

Shane Stephenson fick verkligen en snabbkurs i brandräddning under första veckan på jobbet. I torsdags när praktikanten var på väg till brandstationen i Manchester-by-the-Sea, utanför Boston, såg han rök komma från en bil som kraschat i skyddsräcket, krockat in i ett träd och omgående fattat eld.

Trots att det bara var hans tredje dag på jobbet tvekade han inte att stanna för att hjälpa till.

– Huvudsaken var att se till att han (föraren) hamnade på säkert avstånd från bilen, säger Stephenson till lokalkanalen WCVB 5, enligt People Magazine.

Har jobbat som ambulanssjukvårdare

Han säger själv att han jobbat som ambulanssjukvårdare i 13 år innan han satsade på en karriär inom brandkåren. Därför fick han leda arbetet på platsen och ge direktiv till andra som kom springande för att hjälpa.

– Man kan inte ta för givet att alla har fått samma träning så man får se till att alla andra gör det som de kan göra. Dirigera alla helt enkelt, fortsätter han.

Shane Stephenson har hyllats för sin hjälteinsats.
Shane Stephenson har hyllats för sin hjälteinsats.

Shane räddade mannen ur bilen och ledde honom till en säker plats, sedan ringde han sin nya chef på brandstationen och berättade att han skulle bli lite sen.

Annons

– Vem som helst skulle gjort samma sak. Stannat och hjälpt till. Jag råkade bara vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Så enkelt var det, säger han.

Föraren klarade sig lyckligtvis helskinnad och Shane har hyllats som en riktig hjälte för sin räddningsinsats. Hans nya arbetsgivare har till exempel skrivit en kommentar på Facebook.

Mycket bra jobbat Shane!!!”, skriver Manchester-by-the-Seas brandkår.

FOTO: Charles M. Vella/Zuma Press/TT, Boston 25 News/skärmdump

Annons