Björnen TVINGAS gå på två ben i TV: ”Varning för djurplågeri”

Björnen tvingas gå upprätt på två ben. Björnens bär även en munkorg.

Foto: TWITTER
På sociala medier är människor väldigt arga – anledningen? En rysk tv-kanal.
Programmet använder sig av en björn för att spå vinnaren av fotbolls-EM och i videon syns hur björnen tvingas gå upprätt på två ben, iklädd matchställ, rapporterar Expressen.

Allt började med att Radiosport-profilen och fotbollsexperten Richard Henriksson, 38, kom över ett klipp från en rysk tv-kanal. Kanalen Pervyj Kanal, som kan översättas till Kanal 1. I tv-programmet försöker ryssarna spå vinnaren i fotbolls-EM med hjälp av en liten björnunge, som tvingas gå upprätt på två ben. Något som fått organisationer och privatpersoner att reagera starkt.

Radiosportens Richard Henriksson delade med sig av videon på sin Twitter. I sin tweet skriver fotbollsexperten:

”Varning för djurplågeri. Upptäckte just att på rysk tv låter man en stackars björn ”tippa” hur det ska gå i dagens EM-matcher”.

I videon från den ryska tv-kanalen syns det hur björnen i fullt matchställ tvingas gå runt upprätt, på två ben. I sina främre tassar håller björnen en boll, som programledarna manar på björnen att lägga i olika korgar med flaggor på. På så vis kan björnen spå vilka vinnarna blir i fotbolls-EM. Björnen har dessutom munkorg på sig under tv-inspelningen.


Radiosport-profilen Richard Henriksson delade klippet på sin twitter-kanal

Reaktionerna skulle inte vänta på sig. Många av Richard Henriksson följare reagerade starkt på videoklippet från den ryska tv-kanalen. Här är ett utval av några av kommentarerna.

OTÄCKA BILDER! Kvinnas mystiska hälsning orsakade storkrasch

”Det här med att djur ska tippa fotbollsresultat måste få ett slut. Efter Paul känns den övningen minst sagt passé”, skriver en användare och åsyftar på tyska bläckfisken Paul, som fick spå vinnare i fotbolls-VM i Sydafrika 2010.

”Vilka svin!!!! Så fruktansvärt att se, det gör ont…”, skriver en annan twitter-användare.

Programmet visades i en rysk tv-kanal.

Foto: TWITTER

”Djur är inte underhållning! Under fotbolls-EM låter man på rysk tv en björn tippa resultatet i matcherna. Detta är ett fruktansvärt djurplågeri som måste få ett slut”, skriver organisationen Djurrättsalliansen i en tweet.

Djurrättsalliansen: ”Obegripligt

Expressen intervjuade djurrättsorganisationen som har reagerat starkt på klippet och delat det i flera sociala medier.

Björnen tvingas gå upprätt i matchställ.

Foto: TWITTER

– Det är så fel på alla de vis och obegripligt hur vi människor kan göra så här mot andra djur. Att många människor reagerar och protesterar är bra så att vi tillsammans kan se till att det blir oacceptabelt att behandla andra djur så här, säger Malin Gustafsson, talesperson för Djurrättsalliansen till Expressen.

Djurrättsalliansen har även skrivit ett inlägg på Facebook om händelsen. Där skriver djurrättsorganisationen att ”Djur är inte underhållning! Under Fotbolls-EM låter man på rysk tv en björn tippa resultatet i matcherna. Detta är ett fruktansvärt djurplågeri som måste få ett slut."

Djurrättsalliansen är en svensk ideell förening som bildades 2005. De arbetar för djurs rättigheter i olika former. De anser att all form av djurhållning egentligen är oetiskt. Organisationen förespråkar veganism.

LÄS OCKSÅ: Skandalåskådare jagas av polis – förstörde hela Tour de France-loppet

LÄS OCKSÅ: Cristiano Ronaldos LÄSKiga utbrott under EM: ”Drick vatten!”

Foto: TWITTER/Pervyj Kanal

Senaste nytt