extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Bisarr upptäckt: Julie träffade sin okända syster Julie efter 64 år

22 jun, 2023 
Bisarr upptäckt: Julie träffade sin okända syster Julie efter 64 år.
Julie Mamo bortadopterades då hennes 17-åriga mor inte kunde ta hand om henne – hon flyttade då till en familj i Australien.
Över 60 år senare har Julie upptäckt att hon har flera syskon i England, varav en syster med exakt samma förnamn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ska strö ut pappans aska – får allt i ansiktet
Ska strö ut pappans aska – får allt i ansiktet

När Julie Mamo, 66, endast var 9 dagar gammal valde hennes mamma Lillian Fisher att ge bort henne. Lillian var då 17 år och kunde inte ta hand om ett barn. Julie föddes i engelska Dover 1956, men flyttade sedan till Australien med sin adoptivfamilj.

Hennes mamma Lillian, som inte längre är vid liv, stannade kvar i England och fick fyra barn till. Den äldsta dottern fick också namnet Julie, samma namn som dottern som Lillian lämnade ifrån sig. I dag bor dottern Julie Ansell, 64, i regionen Kent.

Det skulle dröja mer än 60 år innan systrarna med det gemensamma namnet äntligen träffades för första gången.

Julie Mamo, 66, bor i Australien.
Julie Mamo, 66, bor i Australien.

Fick resultatet från släktforskningen

Det första steget var att Julie och Julies systerson Jason Fisher köpte ett dna-test via släktforskningsfirman My Heritage. När han ögnade igenom resultatet noterade han att han hade en nära släkting vid namn Julie Mamo, en person han inte visste någonting om.

Annons

Han hörde av sig till Julie Mamos dotter Louise – alltså Jasons kusin – på Facebook. Nyheten verkade ha mottagits på bästa möjliga sätt, för i maj åkte Julie Mamo över haven för att hälsa på sina syskon.

– Vi passade in i varandras liv som pusselbitar. Vi kommer bra överens helt enkelt, säger Julie Ansell enligt Metro.

– Surrealistiskt men också vackert att vi är tillsammans nu, säger Julie Mamo.

Julie Mamo och hennes lillasyster Julie Ansell.
Julie Mamo och hennes lillasyster Julie Ansell.

”Jag är glad att de har varandra”

Jason Fisher säger att han ”... betalade 500 spänn för att få reda på det här och fick en moster och kusin som är toppen”. Familjen kallar numera systrarna för Julie 1 och Julie 2.

– Jag är så glad att de har varandra. Hon ärvde oss alla. Hon ler alltid. Varje dag jag talar med Julie är det som att jag har känt henne i hela mitt liv, säger Jason Fisher.

FOTO: My Heritage, Facebook

Annons