skilsmässa

Biltema-arvtagerskan Louise Bäckström vann rättstvisten mot ex-maken

Biltema-arvtagerskan Louise Bäckström vann rättstvisten mot ex-maken.

FOTO: Biltema Foundation, Instagram, Kirsty O'Connor/PA Photos/TT
Louise Bäckström är Biltema-grundaren Sten-Åke Lindholms enda barnbarn.
Arvtagerskan, som är god för 1,4 miljarder, har nyligen vunnit rättstvisten mot sin ex-make Martin Wennberg, skriver Daily Mail.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Reinfeldt om läktarskandalen: ”Tänk er att träffas av bengalen”
1:03

Efter reklamen: Reinfeldt om läktarskandalen: ”Tänk er att träffas av bengalen”

(1:03)

Slå på ljud

Sven-Åke Lindholm har utsett sitt enda barnbarn Louise Bäckström (f.d. Wennberg), 33, till arvtagerska för sitt Biltema-imperium. Hon äger i skrivande stund fem procent av aktierna i företaget och är god för 1,4 miljarder. Hon är även ordförande för Biltema Foundation, en stiftelse som skänker pengar till utvecklingsländer.

Bäckström har bott i London en tid, på Eaton Square i den exklusiva stadsdelen Belgravia. Lägenheten köpte hon för 155 miljoner kronor.

Louise Bäckström, 33.

Louise Bäckström, 33.

FOTO: Biltema Foundation

Bäckström och Wennberg var gifta i sex år

De senaste månaderna har hon däremot fått kämpa för att hålla hårt i sin plånbok. Det har nämligen pågått en juridisk process runt skilsmässan mellan henne och ex-maken Martin Wennberg, 39. De gifte sig 2015, men separerade 2021. Sedan dess har de bråkat om hur förmögenheten ska delas.

Wennberg krävde hälften av de 1,4 miljarderna, någonting som Bäckström vägrat att gå med på. Under tisdagen bekräftades det att miljardarvtagerskan vunnit processen i den brittiska familjerätten. Däremot tvingas hon betala ex-maken 87 miljoner kronor på grund av äktenskapsförordet. Hon ska också ge honom drygt 800 000 kronor per år i sex år för att täcka hans levnadskostnader.

Det tidigare gifta paret Louise Bäckström och Martin Wennberg.

Det tidigare gifta paret Louise Bäckström och Martin Wennberg.

FOTO: Instagram

– Levnadsstandarden för familjen före skilsmässan var väldigt hög. Parterna levde i dyra fastigheter i London, hade anställda i hemmet och åkte på dyra semestrar, sade domaren Leslie Samuels enligt Daily Mail.

Ex-maken riskerar fängelsestraff

Martin Wennberg riskerar även ett fängelsestraff då han brutit mot domstolsbeslut och delgett hemlig information runt skilsmässoprocessen. Däremot har han inte delat med sig av uppgifter om sin egna ekonomiska situation, någonting som efterfrågats av juristerna. Han ska också ha försökt att fördröja processen genom att inte dyka upp i rätten.

Louise Bäckström lämnar rätten efter förhören.

Louise Bäckström lämnar rätten efter förhören.

FOTO: Kirsty O'Connor/PA Photos/TT

Domaren kommer att besluta kring ett eventuellt fängelsestraff senare i år.

– Maken har inte bara misslyckats med att tillhandahålla dokumentationen enligt anvisningarna, han har inte heller gett någon förklaring till varför, sa Louise Bäckströms advokat under domstolsförhandlingarna, rapporterade Independent i april.

FOTO: Biltema Foundation, Instagram, Kirsty O'Connor/PA Photos/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN