sjukhus

Ben misshandlades på semestern – fick inte flyga hem på fyra år

Ben från Kanada misshandlades i London – låg kvar på sjukhuset i fyra år.

FOTO: Facebook, Tiktok
Turisten Ben misshandlades svårt utanför en pub i London.
Eftersom läkarna inte visste om han skulle överleva flögs hans familj och flickvän dit från Kanada – och de stannade kvar i fyra år.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Meteorologen kollapsar under direktsändning
0:29

Efter reklamen: Meteorologen kollapsar under direktsändning

(0:29)

Slå på ljud

Den kanadensiska turisten Ben Finlan från Toronto var på semester i England när han råkade ut för det värsta tänkbara scenariot. Den 3 december 2018 blev han brutalt misshandlad av ett gäng rånare utanför en pub i centrala London. Han fick flera skallfrakturer och hjärnblödningar efter den våldsamma attacken.

Läkarna sa till Bens familj att de skulle flyga från Kanada till London omedelbart eftersom de inte kunde garantera att han skulle överleva natten. En del av hans skalle opererades bort för att rädda hans liv – men titanplattan som de satte in i huvudet blev snabbt infekterat.

Ben och hans älskade partner Katherine.

Ben och hans älskade partner Katherine.

FOTO: Facebook

Hans familj och flickvän Katherine Smith flyttade till London och stannade där i fyra år under tiden som han återhämtade sig på sjukhuset.

– Ben låg i koma i tio dagar och kunde sen flyttas från intensivvårdsavdelningen. Men på grund av titanplattan som infekterades var han tvungen att vara kvar i fyra år och byta ut den flera gånger för att kunna rekonstruera skallen, säger flickvännen enligt The Sun.

Ben från Toronto upplevde en mardröm i London.

Ben från Toronto upplevde en mardröm i London.

FOTO: Facebook

”Förövarna har aldrig gripits”

Läkarna upptäckte så många komplikationer med Ben och hans kropp så de var tvungna att göra 65 olika operationer och ingrepp för att försöka läka honom. Bland annat försökte de transplantera en del av hans ryggmuskler till skallen, de försökte ersätta huden på huvudet med hud från hans lår, de gjorde avancerad ansiktskirurgi och flera blodtransfusioner.

Bens skalle var totalförstörd efter misshandeln. Läkarna har försökt rekonstruera skallen i fyra års tid.

Bens skalle var totalförstörd efter misshandeln. Läkarna har försökt rekonstruera skallen i fyra års tid.

FOTO: GoFundMe

– Han mår bra nu och håller på med rehab. Förut trodde de inte ens att han skulle överleva, men se var han är nu. De som gjorde det här mot Ben har aldrig gripits, men vi fokuserar inte på de jävla förlorarna – vi fokuserar på Bens återhämtning, säger Katherine.

Ben har massa överflödig hud i nacken efter alla operationer.

Ben har massa överflödig hud i nacken efter alla operationer.

FOTO: Tiktok

Har fått flyga hem till Kanada

Den 2 mars kunde Ben Finlan äntligen flyga över Atlanten och flytta hem till Kanada igen. Han ska snart göra sin 66:e operation och ta bort en stor del av muskeln som sitter i hans nacke.

– Efter fyra år, tre månader, 65 operationer och mängder av sömnlösa nätter kan han äntligen komma hem, säger Katherine och fortsätter:

Nästa operation ska Ben ta bort en del av nackmuskulaturen.

Nästa operation ska Ben ta bort en del av nackmuskulaturen.

FOTO: Tiktok

– Vi har sagt det en miljon gånger förut, men att ta sig igenom en sån här tragedi är helt omöjligt utan kärleken och stödet från de omkring dig. Vi är stolta att kunna dela de här nyheterna med er och trots att vi har lång väg kvar att gå är det en milstolpe som vi alla velat nå så länge.

FOTO: Facebook, Tiktok, GoFunMe

FRÅN FÖRSTASIDAN