Chester vägde ett halvt kilo – räddades av tvillingbrodern Otis gos

Familjen Graves och Otis och Chester.

Chester vägde bara 450 gram när han föddes.
Nu pekar mamma Kelly ut tvillingbrodern Otis som hjälte.
– Jag är helt övertygad om att kramarna och goset fått honom att fortsätta kämpa, säger hon.
Slå på ljud

I vecka 16 fick Kelly Graves, 32, veta att en av tvillingarna i hennes mage förmodligen inte skulle överleva. Ultraljudet visade att ena barnet var 25 procent mindre, vilket berodde på att barnet fick tillräckligt mycket av näring från moderkakan.

Tre veckor senare lades hon in på College Hospital i London för att genomgå en laseroperation för att kapa blodkärlen i livmodern som sammanlänkade tvillingarna.

– Operationen gjorde för att separera bebisarna i livmodern, så om Chester inte hade överlevt skulle det ha hindrat Otis från att dö eller födas med en hjärnskada, säger Kelly Graves till Daily Mail.

Kelly Graves

Kelly Graves var gravid i vecka 16 med tvillingarna Chester och Otis när hon fick reda på att Chester kanske skulle klara sig. Han hade nämligen svårt att få i sig näring och vägde betydligt mindre än vad han borde göra.

Facebook

Vägde bara 450 gram

Efter operationen fortsatte det ena barnet växa betydligt mindre än det andra. För att bromsa det kritiska läget började Kelly Graves äta mycket protein, trots att hon inte visste om det skulle funka.

– Jag åt runt 200 gram protein per dag bara för att hjälpa honom växa och drack runt fem liter vatten för att få upp Chesters vattennivå eftersom de också var låga.

Tvillingarna Chester och Otis föddes för tidigt, i vecka 28, och Kelly tvingades föda med kejsarsnitt. När Chester kom ut vägde han bara 450 gram och hade låg hjärtrytm. Chansen att han skulle överleva var liten.

Chester

Chester och Otis föddes 15 juli. Chesters tillstånd var kritiskt. Han vägde bara 450 gram och chanserna att han skulle överleva var små.

Youtube/Cater

Chesters kamp: ”Hade också ett hål i hjärtat”

Läkarna upptäckte även att Chester hade en knut på navelsträngen som också stoppat tillväxten. Han sattes blixtsnabbt i en kuvös, i hopp om att han skulle överleva.

Oddsen var emot honom. Nio dagar efter födseln hade vävnaden i tarmen blivit inflammerad och det redan kritiska tillståndet blev värre.

Han hade också ett hål i hjärtat som upptäcktes efter födseln. Tack och lov har man lyckats stänga det.

CHOCK Tvillingarna har lagt över 1,7 miljoner på operationer

Mamman: Otis räddade Chesters liv med gos

Otis vägde tre gånger så mycket, cirka 1,5 kilo, och även han behövde vårdas i kuvös. I 46 dagar låg han inlagd på Addenbrooke's Hospital i Cambridge och Southend Hospital i South Essex innan han fick komma hem.

Tvillingarna föddes 15 juli och först 22 september fick de träffa varandra för första gången. Då hade Chester bytt sjukhus till Southend Hospital och tillståndet förbättrats något.

Bilder på tvillingarna, liggandes bredvid varandra, vittnar om att de delar ett speciellt band och Kelly Graves är helt övertygad om att Otis spelat en stor roll i Chesters överlevnad.

– Jag är helt övertygad om att kramarna och goset fått honom att fortsätta kämpa.

Otis och Chester

Otis fick träffa tvillingbrodern Chester för första gången 22 september. Mamma Kelly tror att allt gosande kan ha räddat livet på Chester.

Youtube/Cater

De andra barnen tvingas bo hos andra familjemedlemmar

Chester väger i dag 2,8 kilo och tillståndet har förbättrats avsevärt. Han tvingas dock vara kvar på sjukhuset ett tag till.

Kelly Graves och maken Billy Graves har sedan tidigare barnen Phoebe, 10, Florence, 8, och Albert, 5. Tvillingarnas födsel har upptagit mycket tid och barnen har fått leva med att föräldrarna inte haft så mycket tid till dem.

– Det värsta var att allt det här hände när de hade sommarlov, så vi har knappt hunnit tillbringa någon tid med de andra barnen och de har fått bo hos andra familjemedlemmar.

Familjen Graves

Kelly Graves och maken Billy Graves har sedan tidigare barnen Phoebe, 10, Florence, 8, och Albert, 5

Facebook

Då kan Chester lämna sjukhuset: ”Han måste”

Förhoppningen är att Chester ska få komma hem snart, men tills dess får han nöja sig med att gosa med tvillingbrodern Otis.

– Han måste gå upp ytterligare 255 gram och kommer förmodligen behöva lite syresättning när han kommer hem, men vi hoppas att han om en eller två månader äntligen får träffa hela familjen.

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

LÄS OCKSÅ: Morgyn, 14, har downs syndrom – fick inte vara med på lagets gruppfoto

Foto: Facebook, Youtube/Cater

SENASTE NYTT!