livet med barn

Bebisen liknade inte mamman – chocken efter läkarnas upptäckt

Hannah Doyle med sin son Zander.

FOTO: SWNS

36-åriga Hannah tyckte inte att hennes nyfödde son liknande henne – eller pappan.
Mamman kände på sig att någonting var fel och det läkarna upptäckte då var chockerande.
– Det var en chock och det kändes riktigt skrämmande, säger fyrabarnsmamman till The Mirror.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christinas varning – bebisen höll på att kvävas
0:33

Efter reklamen: Christinas varning – bebisen höll på att kvävas

(0:33)

Slå på ljud

Vissa bebisar liknar den ena eller andra föräldern på pricken medan vissas likheter med föräldrarna kräver övertalning för att kunna se. För Hannah Doyle, 36, fanns det inga likheter alls med varken henne eller hennes man när deras son Zander föddes.

Med sin modersinstinkt kände genast hon att det var någonting som inte stämde. Hans ögon var bland annat väldigt svullna och Hannah fick läkarna att göra tester på lille Zander.

Hannah Doyle med sin son Zander i knäet.

Hannah tyckte inte att Zander var lik varken henne eller hennes man efter födseln och blev därför orolig.

Hannah Doyle / SWNS

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Mammans chock: ”Tänker det värsta”

Det visade sig då att han lider av ett mycket ovanligt syndrom, deletionssyndromet som orsakas av en kromosomavvikelse. Personer som lider av det kan ha ett annorlunda utseende med bland annat tätt sittande och nedåtsluttande ögonspringor, framträdande panna och stora örsnibbar. De kan även ha adhd, sen tal- och språkutveckling och vissa har epilepsi och hjärtfel.

Hannah kunde inte tro sina öron när hon fick reda på sin sons ovanliga syndrom.

– Det var en chock och det kändes riktigt skrämmande och riktigt läskigt eftersom ditt sinne blir överbelastat och du börjar bara tänka det värsta, säger hon.

Zander med svullna ögon i mössa.

Zander hade väldigt svullna ögon när han var liten men i dag har svullnaden gått ner.

Hannah Doyle / SWNS

Ovisshet inför framtiden – ingen annan med samma avvikelse

Zander har hunnit bli tio veckor och svullnaden vid ögonen har gått ner. Han mår i dag bra trots sitt syndrom men framtiden är väldigt oviss.

Det finns många olika variationer av deletionssyndromet och Hannah har inte lyckats hitta någon som lider av samma kromosomavvikelse som Zander. Hon vet därför inte hur mycket syndromet kommer att påverka honom i livet. Det gäller bara att vänta och se.

– Det är det svåraste eftersom med alla andra medicinska tillstånd finns det fler svar. Det kan inte ha någon som helst inverkan på honom eller så det kan det det. Men att inte veta är svårt eftersom du läser saker och undrar om det kommer att påverka honom, säger Hannah som har startat en Tiktokkanal där hon delar med sig av information om Zanders ovanliga syndrom för att hjälp andra.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN