tragiska livsöden

Bebisen dog på grund av soffan – mammans fruktansvärda upptäckt

Nicaela och Joshua och barnen Ryder och Aubreanna.

FOTO: Facebook

Småbarnsmamman Nicaela skulle för första gången firas av familjen på morsdag.
Istället kom det att bli en dag som slutade i tragedi när den elva månader gamla sonen lämnades ensam på den nya elektriska soffan.
– Det var som att tiden stod still när jag drog ut honom, att se hans blålila ansikte, berättar den förkrossade mamman.

Struntade att betala räkningarna – köpte hundvalp för 18.000 kr
0:29

Efter reklamen: Struntade att betala räkningarna – köpte hundvalp för 18.000 kr

(0:29)

Slå på ljud

För många mammor är morsdag en dag att minnas. Det stämmer inte in på tvåbarnsmamman Nicaela Bier, 28, som för första gången skulle få firas på riktigt efter att ha fått barn.

Den 8 maj firar amerikanerna morsdag, och Niceala och partnern Joshua Ross, 32, skulle tillbringa den med barnen Aubreanna och Ryder i hemmet i Las Vegas. Dagen blev dock inte alls som tänkt när en toalettpaus vände hela deras liv upp och ned.

För första gången följde hon inte sin magkänsla

Niceala och Josh träffades i november 2019. Nicaela hade redan då en dotter på åtta månader med en annan man, men bara ett år senare väntade paret ännu ett barn tillsammans. Den 6 juni 2021 föddes sonen Ryder och i april året därpå tog familjen nästa steg och flyttade till ett större hus.

– Livet hade blivit så galet att jag bestämde mig för att sluta jobbet. Något sa mig att jag behövde lite tid för att vara hemma med barnen och bara njuta av dem, säger Nicaela till The Sun.

Hon berättar att hon har en väldigt stark intuition och att hon gör sitt bästa för att följa den.

– Jag gör dock inte alltid det, säger hon och tänker på den tragiska incidenten som inträffade i familjens soffa på morsdag.

Familjen hade köpt en elektrisk soffa som rörde sig i tre delar, något som Nicaela reagerat på när de först fick hem den. Hon var orolig att någon av de små barnen skulle fastna och göra sig illa, men det var en oro som snabbt gick över.

”Jag kollade på soffan och min mage vändes upp och ned”

Den förkrossade mamman beskriver sonen Ryder som ”världens gladaste pojke”.

– Äventyrlig och snabb, i april så kunde han nästan gå och kunde stå själv om han höll i något. Aubreanna älskade att vara storasyster. Ryder var hennes bästa vän och de hade alltid kul ihop, vittnar Nicaela.

På morsdag var familjen hemma och barnen lekte i vardagsrummet.

Ryder på mamma Nicaelas bröst efter förlossningen.

Den 6 juni 2021 fick Nicaela och Joshua sonen Ryder.

FOTO: Facebook

– Det var söndag och Joshuas pappa Kevin bodde över hos oss och vi hängde bara hemma. Joshua skulle laga middag åt oss och hade åkt till affären, säger Nicaela till The Sun.

Småbarnsmamman behövde en snabb toalettpaus och lämnade barnen ensamma i vardagsrummet.

– Jag hörde något som lät som en leksak som föll i golvet, men det var ingen som grät. Sen hörde jag Aubreanna ropa efter Bubba, vilket var vad hon kallade Ryder. Sen kom hon in i badrummet och letade efter honom.

Nicaela var inte orolig till en början, men när hon inte hittade den elva månader gamla sonen någonstans började hon få panik.

– När minutrarna passerade och Ryder inte gick att hitta så kände jag mig illamående av rädsla. Jag ringde Joshua och bröt ihop. Det var då jag kollade på soffan och min mage vändes upp och ned, förklarar hon.

Sonen var fastklämd

Soffan såg ut som vanligt, men en tanke dök upp i Nicaelas huvud. Hon gick fram till soffan och tryckte på knappen som kontrollerar de elektriska sitsarna. Långsamt lyftes sätet upp och hon såg sin son där – inklämd bakom metall ramen.

– Det är omöjligt att beskriva hur det kändes att se Ryder där, livlös och fast bakom stolens metallram. Det var som att tiden stod still när jag drog ut honom, att se hans blålila ansikte.

Sonen Ryder hemma i vardagsrummet.

Nicaela hade funderat över soffans säkerhet, men hade viftat bort orosmolnen.

FOTO: Facebook

Farfar som var hemma satte genast igång med hjärt-och lungräddning på pojken medan Nicaela ringde efter en ambulans. Pappa Joshua hade övergett shoppingen och rusade in genom dörren, rakt in i en mardröm som utspelade sig i vardagsrummet.

– Jag kastades mellan rädslan att förlora honom och förnekelse – ”det här kan ju inte hända på riktigt?” Sen kom vågorna av skuld på grund av det faktum att jag lämnat barnen för att gå på toaletten, och varför hade jag tagit in soffan i mitt hem, säger Nicaela.

”Vad är det för liv för vår pojke?”

Under de följande veckorna försökte läkarna rädda pojkens liv. Föräldrarna fördelade tiden mellan att vara med lilla Ryder på sjukhuset och att hälsa på dottern Aubreanna som var hos en släkting under tiden.

Men dagen kom när läkarna inte längre kunde fortsätta.

– Ryders hjärnskador var så allvarliga att han inte skulle kunna gå, andas eller äta på egen hand. Han skulle aldrig kunna prata och de visste inte om han ens skulle kunna se. Vad är det för liv för vår pojke?, frågar småbarnsmamman.

Drygt två veckor efter den tragiska incidenten flyttades Ryder till ett hospice och förälrarna började förbereda sig mentalt på sonens bortgång.

– När samtalet att han gått bort kom den 26 maj så kände jag mig glad för att Ryder slapp lida mer. Min vackra pojke fick äntligen ro.

Syskonen tillsammans hemma i soffan.

Mamma Nicaela tror att dottern Aubreanna råkat stänga in Ryder i soffan, men vill inte att hon ska känna skuld över olyckan på morsdag.

FOTO: Facebook

Mamma vill inte att dottern känner skuld

Sedan sonens bortgång har livet varit svårt för familjen. Även om soffan är borta så bor de fortfarande kvar i samma hus.

– Jag hatar att vara här. Den enda anledningen till att vi köpte det här större stället var för att barnen skulle ha mer rum. Nu känns det hemsökt, säger mamma Nicaela.

Föräldrarna oroas också över att dottern Aubreanna, som nu är tre år gammal, ska känna skuld över vad som hänt.

– Det som hände var bara en hemsk olycka.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN