Barry Farmer, 30, växte upp i fosterhem – adopterade tre söner

30-åriga Barry Farmer växte upp i ett fosterhem.
Nu ger han tillbaka i världen – och adopterar tre söner, skriver People.
– De är älskvärda, starka och omtänksamma pojkar, säger han.
Livet kraschade för trebarnspappan Johan när 4-åriga sonen dog
Slå på ljud

34-åriga Barry Farmer tillbringade som barn många år hos fosterfamiljer under sin tuffa uppväxt. Han vet vikten av att öppna upp sitt hem och liv åt utsatta barn.

Det skulle inte dröja länge innan Barry Farmer ville ge tillbaka som tack för all hjälp han fått som barn. Redan i 20-årsåldern öppnade han upp sitt hem för fosterbarn.

I dag är han adoptivpappa till tre söner. Han fortsätter dessutom ta emot fosterbarn till sitt redan fyllda hem. Men resan dit skulle inte bli enkel, skriver Femina.

Trots att Barry Farmer var villig att ge tillbaka för all den hjälp han själv fått – skulle målet att bli fosterförälder blir svår. Som ung, singel och man stod Barry Farmer helt enkelt inte högst upp på de listor för fosterprogram som letade lämpliga tillfälliga föräldrar.

Efter ett helt år fick Barry bli fosterpappa

Tillslut blev Barry Farmer fosterpappa. Efter ett helt års väntan. En 16-årig pojke från ett grupphem blev Barry Farmers första uppdrag. Under sex månader fick tonåringen bo hemma hos honom. Allt skulle gå bra, både för Barry Farmer och 16-åringen. Men sen kom ett samtal som skulle förändra Barry Farms liv.

– De frågade om jag ville testa en till tonåring, eller om jag ville ta hand om en sjuåring. Jag tänkte: ”vi kan väl ge sjuåringen ett försök och se hur det går?” Det kändes som att jag skulle kunna vara mer aktiv och ta med honom på utflykter, säger Barry Farmer.

Jaxon skulle sätta spår i Barry

Barry Farmer hade ingen aning om vad han kunde förvänta sig av en sjuåring. Speciellt någon som behövde en fosterpappa. Men det skulle snabbt visa sig att Jaxon, som sjuåringen Barry skulle ta hand om heter, var precis som vilken unge som helst.

– Han var så kärleksfull och omtänksam. Han ville bara ha kramar och få kalla mig pappa.

Men snart skulle deras tid tillsammans vara över. Jaxon skulle bli adopterad av en annan familj. Barry Farmer kände sig nöjd med sin insats, men han kände att han skulle sakna sin Jaxon. Då visade det sig att ödet hade andra tankar om radarparet.

– Jag förstod inte hur nära vi var innan han lämnade. Jag var ledsen och han var ledsen. Det slutade med att han kom tillbaka och det var då vi båda bestämde oss för att jag skulle adoptera honom.

Idag är Jaxon 19 år, och har fått två syskon till, som Barry Farmer adopterat – Xavier, nu 17, och 11-åriga Jeremiah.

– Det är inget fel med att vara ensamstående förälder. Det är klart görbart om man hjälps år. Jag vill uppmuntra folk att inte bara bli fosterföräldrar men också att adoptera, säger Barry Farmer.

LÄS OCKSÅ: Mamman Vickie trodde inte hon var fertil – fick fyra barn på ett år

LÄS OCKSÅ: Jess: Som 24-åring hade jag varit gift tre gånger och fött fyra barn

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN