Barnmorskan skrek åt blivande mamman under förlossningen: ”Var tyst”

Yasmyn Switzer

Yasmyn Switzer hade sett fram emot förlossningen.
I stället blev det en sann mardröm.
– Det var så himla otrevligt, säger hon.
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Slå på ljud

Det som skulle bli ett av livets största ögonblick slutade i en absolut mardröm. Trebarnsmamman Yasmyn Switzer, 20, hade redan genomgått två förlossningar och trodde hon visste vad som väntade.

Men när hon kom fram till BB blev bemötandet något helt annat än tidigare gånger. En timme innan förlossningen skulle dra igång äntrade hon sjukhuset.

Hon visste att kroppen var i behov av vätska och bad om vatten. Det tog en och en halv timme innan hon fick första droppen.

Yasmyn Switzer

Yasmyn Switzer, 20, hade ingen bra upplevelse under sin tredje förlossning.

Tiktok

Läkarens fruktansvärda ord: ”Tyst”

Sen fortsatte mardrömmen som om det inte fanns något uppvaknande. Barnmorskorna uppträdde förvirrat och verkade inte riktigt veta hur de skulle bete sig.

Yasmyn var lika förvirrad, hon hade aldrig upplevt sådan okunskap tidigare. När en läkare kom in för att hjälpa till hade det gått så långt att barnet hade börjat titta ut. Sammandragningarna gjorde så ont att hon skrek.

– Mitt i en sammandragning säger läkaren ”Jag måste be dig att vara tyst så att jag kan höra vad som sägs”. Det var så himla otrevligt, jag har haft med henne att göra under tidigare graviditeter och hon har inte visat sig från sin bästa sida direkt, säger Yasmyn Switzer i ett Tiktok-klipp.

Yasmyn Switzer

Läkaren bad Yasmyn Switzer att vara tyst.

Tiktok
Alinas chock – blev gravid 2 gånger på 1 vecka

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Jag tror det räcker med barn nu”

Yasmyn Switzer är bara 20 år gammal och har redan hunnit skaffa tre barn. Några fler tror hon inte det kommer bli. Men om hon bestämmer sig för att bli gravid en fjärde gång så kommer hon nog inte föda på BB, med tanke på senaste händelsen.

– Jag tror det räcker med barn nu, men om jag skaffar ett till så vore det häftigt att föda hemma med en barnmorska och en doula som jag väljer och litar på.

Klippet har setts över 200 000 gånger. Flera följare riktar nu hård kritik mot sjukhuset som Yasmyn födde på.

”Jag skulle skrivit ett brev till sjukhuset. Så här får det inte gå till! Speciellt inte när det är en sån känslig tid för dig”, skriver en person.

Yasmyn Switzer

Yasmyn Switzer med sitt tredje barn.

Tiktok

Foto: Tiktok

SENASTE NYTT!