Barnfamilj anmäler sexgalna grannar – ligger öppet i trädgården

Barnfamilj anmäler grannar

En barnfamilj i Halmstad har tröttnat på sina grannar som har sex helt öppet i trädgården och alla nakna människor som vandrar runt.
Nu har de anmält grannarna till Miljönämnden efter att barnen inte längre vågat gå ut ensamma.
– Jag har inte stött på det här tidigare, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Caroline Zetterlund till Hallandsposten.

En barnfamilj hemmahörande i Halmstad kommun har tröttnat ordentligt på sina sexgalna grannar. De får inte en lugn stund i radhusområdet när grannarna är i farten, som ofta uppges ha sex helt öppet i trädgården.

I en anmälan till miljönämnden beskriver familjen problemet som alarmerande och att de ofta ser flera nakna människor vandra runt i grannens trädgård. Sexakterna ska pågå alla tider på dygnet och pågått i över ett år. Det har gått så långt att familjens barn inte längre vågar gå ut ensamma. Det rapporterar Hallandsposten.

Familjen uppger att de störts flera gånger i veckan av sexlekarna i trädgården och att de försökt prata med grannarna. Konfrontationen har inte inneburit någon förbättring och grannarna har fortsatt att göra sin grej.

Radhusområde

(Genrebild) Familjen har tröttnat på sina grannar som tillsammans med många andra går runt nakna i trädgården och har sex. De har försökt prata med grannarna utan någon framgång.

Jorma Valkonen/TT

Miljö- och hälsoskyddsinspektör: ”Inte stött på det här tidigare”

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Caroline Zetterlund har tagit del av ärendet och säger till tidningen att den här typen av fall är väldigt ovanliga hos Miljönämnden, faktum är att hon aldrig hört talas om något liknande tidigare.

– Jag har inte stött på det här tidigare och det är inte heller någonting som faller under vår lagstiftning vilket är skälet till att vi har avslutat ärendet hos oss och skickat det vidare till polisen, säger hon.

– Våra ärenden handlar mycket om olägenheter för människors hälsa, som höga ljudnivåer, och just personer som har sex utomhus faller inte under vår klassiska handläggning.

Familjen störs av oljudet

(Genrebild) Familjen uppger i en anmälan till Miljönämnden att barnen inte längre vågar gå ut ensamma. Ärendet har nu överlämnats till polisen.

Michael Krabs

Polisen: Då kan det vara brottsligt

Ärendet som nu hamnat hos polisen kan vara brottsligt och falla inom ramen för sexuellt ofredande eller förargelseväckande beteende. Barns ålder och om de påverkas av grannarnas sexfester är också något som tas i beaktande när en bedömning görs.

– Men man måste givetvis titta på omständigheterna i ärendet. Är det insyn till tomten eller växer det stora häckar omkring så att folk inte kan se utan bara höra, låter det så mycket att det är uppenbart att de har sex så att det inte misstas för något annat och vem är det som hör och ser är några saker man till exempel får titta på, säger Linda Sörbye, gruppchef och förundersökningsledare på polisen i Halmstad.

LÄS OCKSÅ: Ponny utsatt för djurplågeri – tvingades stå med igentejpad mule

LÄS OCKSÅ: Svenskarna överger pandemihundarna: ”Vi ser en kraftig ökning”

Foto: Jorma Valkonen/TT, Michael Krabs

SENASTE NYTT!