Barncancergalans attack mot Ebba Busch – hånades från scen: ”Hallå?”

Barncancergalans attack mot Ebba Busch.

Foto: TT
Under Barncancergalan dök plötsligt en oväntad gäst upp – ”Ebba Busch”.
Ett tilltag som inte föll i tycke hos många – efter att Kanal 5 hånade partiledaren:
– Jimmie tycker om mig, sjöngs från scen.
Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"
0:43

Efter reklamen: Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"

(0:43)

Slå på ljud

Under måndagskvällen den 26 september var det dags för Barncancergalan i Kanal 5. I år ledde utdelningen av det stora humorpriset av medieprofilerna Carina Berg, 44, och komikern Anders ”Ankan” Johansson , 48.

Under programmets gång skramlas pengar in till kampen mot barncancer, samtidigt som det delas ut pris till Sveriges komiker. Men i år dök en oväntad ”gäst” upp som gjorde att humöret tappades i stugorna runt om i Sverige.

Ebba Busch, 35, (KD).

Foto: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

”Blev portad från Elle-galan …”

För plötsligt dök Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, 35, upp i rutan.

– Nu ska vi dela ut pris till ”Årets komedi” och här för att göra det är en person som blev portad från Elle-galan. Men vi stänger inga dörrar. Här är Ebba Busch, sa Carina Berg i programmet.

På scen klev en blond och ”känd” kvinna upp. Men det var inte Ebba Busch – utan komikern Louise Nordahl, 29, iklädd en blond peruk och blå kostym.

– Vi är många lyckliga vinnare här i kväll och till alla oss vill jag säga, vi förtjänar det. Men här finns också en hel del förlorare och till er vill jag säga, det gör ni också. Så, hur blir man då en lycklig vinnare? Det är enkelt. Man jobbar hårt, man håller det man lovar och man visar respekt för sina motståndare, sa den falska partiledaren.

– Just kidding! I know, inte bara fabulous but also comedy genious. Nomineringsjuryn hallå?

Louise Nordahl, 29, utklädd till Ebba Busch i en blond peruk och blå kostym.

Karin Törnblom/TT

Sjöng kärleksfullt om Jimmie Åkesson

Under programmets gång spelades en sketch upp med ”Ebba Busch”. Louise Nordahl stod på scenen och gav tips på hur man ”blir en lycklig vinnare”. Sedan blev det lite sång – till tonerna Carolas superhit Tommy tycker om mig.

Men texten i sången var utbytt:

– Jag ska avslöja knepet. För att citera min stora förebild Carola: Jimmie tycker om mig och jag vet att det är sant, a-a-ant, sa Louise Nordahl.

På sociala medier var stämningen inte alls lika glättig.

"Där skänktes det inga pengar till barncancergalan. Att blanda in politik på det sättet skrämmer mig. Får hjälpa barn med cancer på annat sätt. Mobbingen av Ebba är hemsk, vi skulle behöva en insamling mot mobbing och dess offer också", skrev en person ilsket.

"Känns som ”Barncancergalan” har totalt tappat konceptet", skrev en annan, enligt Svensk damtidning.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN