Ayla föddes med extremt sällsynt sjukdom – nu beundras hennes leende

Ayla föddes med extremt sällsynt sjukdom.

Foto: TIKTOK
1-åriga Ayla föddes med en extremt sällsynt sjukdom.
Nu hyllas flickan på sociala medier för sitt unika utseende, skriver Daily Mail.
0:33

Efter reklamen: Bebisen ska pussa hästen – får kräks över hela ansiktet

(0:33)

Slå på ljud

När Cristina Vercher, 21, och hennes make Blaize Mucha, 20, i december 2021 blev föräldrar till dottern Ayla, 1, så fick de en enorm chock. För inte bara kom dottern till världen med kejsarsnitt, utan läkarna upptäckte efter den svåra förlossningen att något inte stämde med den illa flickan.

För dottern Ayla föddes med en extremt sällsynt sjukdom, som kallas bilateral makrostomi. Sjukdomen gjorde att Ayla föddes med en dubbel läppspalt. Enligt Daily Mail har endast 14 fall registrerats sedan 2007.

Ayla föddes med en extremt sällsynt sjukdom.

Foto: TIKTOK

”Mycket mer skrämmande”

Trots att mamma Cristina genomgått alla vanliga undersökningar under sin graviditet, så fångades inte den medfödda sjukdomen upp.

Så när Ayla föddes kom hennes sjukdom som en chock för alla.

Hemska upptäckten mitt under kejsarsnittet – läkarnas stora miss

Till och med vårdpersonalen var förstummade. Aylas sjukdom är såpass sällsynt att läkarna på Flinders Medical Center inte kunde svara på de nyblivna föräldraparets många frågor.

– Det gjorde upplevelsen mycket mer skrämmande, eftersom det tog flera timmar innan en läkare kunde ge oss svar, minns mamma Cristina om dotterns födelse.

Kan få stora ärr – om Ayla opereras

Efter flera tester och prover kom läkarna fram till att det inte var Cristinas fel att hennes dotter föddes med den sällsynta sjukdomen.

Men allt var inte lugnt. En dubbel läppspalt, kan förutom det rent estetiska, även göra det svårare med amningen. För att lösa situationen så fick paret söka expertvård.

Parets oväntade lycka – fick sitt andra barn bara tre dagar efter

Vården rekommenderade Cristina och Blaize att deras dotter ska opereras för läppspalt när hon blir stor. Däremot vet de ännu inte hur stort ingrepp som behövs göras, eller hur stora ärr dottern kan få.

För att bli klok på sin dotters åkomma, så satte mamma Christina upp en Tiktok-kanal. På kanalen visar mamman upp sin dotter – vilket har gått hem. Klippen på dottern har setts svindlande 48 miljoner gånger. Många av tittarna hyllade Aylas vackra leende.

Världsrekord – över två kilometer på lina

Se klippet här!

Foto: TIKTOK

SENASTE NYTT!