cancer

Avslöjade sin frus lögn – efter att ha sett kända filmen: ”Tack!”

Yaya Kampen kom på frun med att låtsas ha cancer – kända Hollywood-filmen hjälpte henne

FOTO: Tiktok, Ronald Grant Archive/Mary Evans Picture/TT
Efter att ha sett Hollywood-rullen från 2014 insåg hon att hon hade hört flera av replikerna förut.
Tack vare filmen Förr eller senare exploderar jag avslöjade Yaya sin fru som låtsades att hon hade skelettcancer.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Meja och William reder ut kärlekstrubbel
0:55

Efter reklamen: Meja och William reder ut kärlekstrubbel

(0:55)

Slå på ljud

Det var kärlek vid första ögonkastet. Yaya Kampen från Kalifornien i USA mötte sin blivande fru och det slog gnistor direkt. Kvinnan som hon valde att dela sitt liv med visade sig ha obotlig skelettcancer – eller åtminstone trodde hon det.

2012 släpptes John Greens bästsäljande bok Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars). Två år senare filmatiserades den och huvudkaraktärerna spelades av Shailene Woodley och Ansel Elgort. Den handlar om två cancerpatienter i tonåren som blir kära i varandra.

Omslaget till den kända filmen som på originalspråk heter The fault in our stars. Baserad på ungdomsboken med samma namn. Titeln syftar på en replik i Shakespears pjäs Julius Caesar.

Omslaget till den kända filmen som på originalspråk heter The fault in our stars. Baserad på ungdomsromanen med samma namn. Titeln syftar på en replik i Shakespears pjäs Julius Caesar.

FOTO: Ronald Grant Archive/Mary Evans Picture/TT

Det var när Yaya först såg filmen strax efter den lanserades som hon förstod att någonting inte stod helt rätt till med förhållandet där hemma. Det fanns flera likheter mellan hennes frus liv och karaktärernas. Det visade sig att boken/filmen skulle komma att förändra hennes egna liv – två gånger.

– Vid den tidpunkten var jag gift med någon som var döende i skelettcancer. Hon hade bara ett par månader kvar att leva. När jag såg filmen första gången insåg jag att min frus liv var identiskt med filmkaraktärernas, säger hon i en Tiktok-video som setts av mer än 3 miljoner människor.

Läste boken – blev övertygad

The New York Post har skrivit om Yayas berättelse. De rapporterar att Yaya och hennes dåvarande fru inte hade känt varandra så länge innan de beslutade sig för att gifta sig – för att frun skulle dö snart och de ville passa på. När Yaya såg filmen tyckte hon först att det var väldigt märkligt, men tänkte att det ändå kunde vara en slump. Hon beslutade sig för att läsa John Greens bok.

Yaya Kampen har bara drygt 27 000 följare på Tiktok – men hennes mest sedda video har 3 miljoner visningar.

Yaya Kampen har bara drygt 27 000 följare på Tiktok – men hennes mest sedda video har 3 miljoner visningar.

FOTO: Tiktok

– Till och med vissa fraser och meningar som du skrivit kunde hon använda dagligen, säger hon i videon som riktade sig direkt till författaren.

– Det var din historia som inspirerade henne att fejka sin skelettcancer, men det var också din film som var min väckarklocka. Den bevisade att hon ljög för mig om sin cancer, fortsätter hon.

”Hon lever fortfarande och mår bra”

I slutet av videon riktar hon ett särskilt tack till författaren John Green. För att hans film hjälpte henne att avslöja exfruns galna skådespel.

– Oroa er inte, hon lever fortfarande och mår bra. Så jag antar att jag får säga... tack?, säger Yaya.

FOTO: Tiktok, Ronald Grant Archive/Mary Evans Picture/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN