Rochelle Ramsey, 8, räddade sin pappa när familjen sov: ”Min hjälte”

Rochelle Ramsey, 8, räddade sin pappa när familjen sov: ”Min hjälte”

Åttaåriga dottern vaknade törstig mitt i natten. Då upptäckte hon att något var fel på hennes pappa. Åttaåringen snabba beslut skulle komma rädda livet på hennes pappa.
– Om det inte hade varit för henne så hade jag vaknat på morgonen och hittat Chris död i sängen, säger Rochelle mamma, Sheryl Oribine till The Mirror.
Mamman räddar sin 5-åring från kidnappning på öppen gata – se klippet
Slå på ljud

Åttaåriga Rochelle Ramsey vaknade mitt i natten törstig. När hon gick upp för att hämta ett glas vatten hörde hon märkliga ljud från föräldrarnas sovrum. Hon gick då in rummet och gjorde en fruktansvärd upptäckt, skriver Femina.

Pappa Chris Ramsey, 38, låg i föräldrarnas säng med andnöd. Pappan lider av MS, multipel skleros. En sjukdom som drabbar centrala nervsystemet. Chris Ramsey sitter i rullstol och har nedsatt immunsystem.

”Chris skakade tänder”

Dottern Rochelle Ramsey reagerade snabbt. Hon väckte sin mamma Sheryl Oribine, som ringde efter ambulans. I efterhand skulle det visa sig att åttaåringens snabba reaktion hade räddat livet på sin pappa Chris Ramsey.

– Rochelle sprang in i rummet och vi insåg att Chris skakade tänder, men att hans temperatur var skyhög. Jag minns att ambulanspersonalen sa ”din partner behöver åka till sjukhus genast”, berättar Sheryl Oribine för The Mirror.

Den MS-sjuke Chris Ramsey har länge slagits mot olika infektioner. Innan skräcknatten hade pappan behandlats för en infektion i bröstkorgen. Han hade precis kommit hem till familjen efter en längre vistelse på sjukhus – när han fick svårt att andas när familjen låg och sov.

– Om det inte hade varit för henne så hade jag vaknat på morgonen och hittat Chris död i sängen, och hade behövt berätta för Rochelle att hennes pappa dött. Inte många åttaåringar kan säga att de räddat en förälders liv, hon är hans skyddsängel, säger Sheryl.

Fick stark antibiotika

Av läkarna på sjukhuset fick familjen reda på att pappa Chris Ramsey hade drabbats av lunginflammation. Han hade dessutom utvecklat blodförgiftning. När den åttaåriga dottern upptäckte pappans svåra situation låg han i en septisk chock.

503 Service Unavailable

Under tre dagar fick den MS-sjuke Chris Ramsey behandlas med stark antibiotika på sjukhus efter den hemska natten. Men läkarna poängterade återigen att dotterns snabba reaktion gjorde att sjukhuset kunde rädda honom.

– Chris säger hela tiden ”jag kan inte förstå att jag lever” och kallar Rochelle för sin lilla hjälte, vilket är exakt vad hon är, säger Sheryl Oribine till The Mirror.

LÄS OCKSÅ: 15-barnsmamman Kelly har SEX barn som är 13 år gamla – vägrar berätta

LÄS OCKSÅ: Man och hustrun var nygifta – dog tragiska bara två dagar bröllopet

Foto: TWITTER

FRÅN FÖRSTASIDAN