brott

Åttaårig pojke död i Luleå – pappan häktas efter misstänkt mord

Pappan till åttaåriga pojken i Luleå häktas misstänkt för mord

FOTO: Johan Nilsson/TT – bilden är en genrebild
En enorm familjetragedi skakar Luleå.
I söndags hittades en död åttaåring i en lägenhet i staden.
Nu häktas pojkens pappa eftersom han misstänks ha mördat sin son.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Strömmer om den historiska satsningen på rättsområdet
0:47

Efter reklamen: Strömmer om den historiska satsningen på rättsområdet

(0:47)

Slå på ljud

Vid 18-tiden i söndags larmades polisen till en bostad i Luleå. En orolig mamma hade ringt in eftersom hon inte fick kontakt med sin åttaåriga son som var hemma hos sin pappa. En vårdnadstvist hade pågått mellan föräldrarna i flera år.

När polisen kom till lägenheten på adressen hittades pojken död. Pappan, som är i 45-årsåldern, är nu på sannolika skäl misstänkt för mord. Hänt Nyheter skrev om händelsen i ett tidigare skede.

– Det är ett väldigt allvarligt brott som är begånget, en 8-årig pojke har mist livet och det finns väldigt tydliga tecken på att detta är orsakat av annan person, säger vice chefsåklagare Lindha Strömberg till Expressen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

För tidigt att uttala sig om motivet

Mamman hade sedan tidigare ensam vårdnad om sonen, men pappan hade rätt till umgänge vid speciella tidpunkter. Hon visste att pojken var med sin pappa när hon ringde polisen, men hon var orolig för hans tillstånd.

– Motivet är för tidigt att uttala sig om, det har förekommit en vårdnadstvist mellan mamman och den här misstänkte mannen, om det är motivet eller om det finns något annat måste vi undersöka, säger Lindha Strömberg.

Pappan i 45-årsåldern sitter häktad sen i tisdags. Åtalsfristen är den 26 januari.

Pappan i 45-årsåldern sitter häktad sen i tisdags. Åtalsfristen är den 26 januari.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Pappan häktades i tisdags och i rättssalen visade han upp skador på både armar och på halsen. Åklagaren tror att skadorna uppkommit i samband med mordet, men vill inte uttala sig vidare i frågan. Inget tillhygge eller vasst föremål ska ha använts säger Lindha Strömberg. Mannen har nekat till brott.

– Alla mord berör naturligtvis men barn är oerhört berörande. Det är hur det känns känslomässigt när det är ett barn som är offer, säger Lindha Strömberg.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN