Ashley vägde 328 kilo när hon var 27 år – så lever hon fyra år senare

Ashley Dunn Bratcher

När Ashley Dunn Bratcher var 27 år vägde hon 330 kilo.
Läkarna sa att hon var tvungen att tappa vikt – annars skulle hon dö.
Fyra år senare har hon rasat i vikt – nu berättar hon om nya livet.
6 knep som får håret att växa som ogräs
Slå på ljud

Alla behöver mat för att överleva. De flesta tycker också det är gott att unna sig en bit mat i goda vänners lag. Ibland händer det även att man stoppar i sig lite för mycket, blir proppmätt och undrar hur något så gott kan göra så ont.

För många är frestelsen alldeles för svår att stå emot. Så var det för Ashley Dunn Bratcher, 32, från Texas. Hon började äta stora mängder mat redan när hon var sex år gammal. Det eskalerade, blev ett beroende och hon led av fetma.

27 år gammal vägde hon hela 328 kilo. En läkare konstaterade att hon inte skulle få uppleva sin 30-årsdag om hon fortsatte att äta så mycket mat.

Ashley Dunn Bratcher

Ashley Dunn Bratcher medverkade i programmet ”My 600lb Life” 2016. 27 år gammal vägde hon hela 330 kilo och läkaren sa att hon skulle dö innan sin 30-årsdag om hon inte ändrade sitt leverne.

Youtube

Ashley: ”Min son hjälper mig med allt”

För Ashley Dunn Bratcher blev samtalet med läkaren den vändning hon behövde för att ändra sitt leverne. Maken Jacob och sonen Patrick var hela hennes värld, och hon kunde inte tänka på hur det skulle vara för Patrick att behöva växa upp utan en mamma.

I programmet ”My 600lb Life” har man tidigare kunnat följa Ashleys resa mot drömvikten och ett aktivare liv. Till en början kunde hon knappt lämna huset. Hon hade låg självkänsla och gillade inte när folk stirrade på henne.

– Just nu kan jag fortfarande ta hand om min kropp, tvätta och bada den, men jag behöver hjälp med i stort sett allt annat. Och det mesta av det landar på min femårige son Patrick. Min son hjälper mig med allt. Han är mina ben och hjälper verkligen till; allt från att stå eller gå runt i huset hjälper han till med, sa Ashley Dunn Bratcher i programmet 2016, enligt Daily Mail.

Ashley Dunn Bratcher och sonen Patrick

Femårige sonen Patrick tvingades hjälpa sin mamma Ashley Dunn Bratcher. ”Han är mina ben”, säger hon i programmet ”My 600lb Life”.

Youtube

Ashleys vändning – rasade i vikt på kort tid

Läkaren förklarade att hon behövde tappa 23 kilo på en månad för att genomgå en hudborttagningsoperation. Hon fick en diet att följa och en månad senare hade hon förlorat 26 kilo.

Ashley fortsatte viktresan. Ett år senare hade hon förlorat hela 115 kilo och gått från 330 kilo till 213 kilo. Det var inte bara den massiva kroppsvikten som hade lättat, även psyket var lättare och hon var på väg mot ett bättre liv.

– Jag har kommit så långt det senaste året. Jag kan göra så mycket mer och är mer aktiv än vad jag någonsin varit, sa hon i programmet och fortsatte:

– De största skillnaderna är att jag kan gå upp och göra saker för Patrick i stället för att han ska ta hand om mig. Han kan vara ett barn och jag kan vara en mamma. Det är jag mest tacksam för.

Ashley Dunn Bratcher och Patrick

Ashley Dunn Bratcher rasade i vikt och vågade äntligen gå ut och handla med sonen Patrick.

Youtube
Ashley Dunn Bratcher

Ashley Dunn Bratcher har tappat över 136 kilo.

Youtube

Ashleys fina ord: ”Ännu stoltare”

I ett uppföljningsavsnitt ett år senare uppgav Ashley att hon blivit av med totalt 136 kilo och att hon inte hade några planer på att sluta kämpa mot ett sundare liv.

Fyra år senare verkar hon må bättre än någonsin. Tidigare år publicerade hon ett inlägg med maken Jake och berättade att de firade 12 år som gifta. I dag är hon 32 år gammal och sonen Patrick, 12.

”För varje dag som går blir jag ännu stoltare för att du är min son. Du kan göra vad du vill. Jag kan inte bärga mig att få se vilken man du kommer växa upp till. Vi älskar dig mer än vad ord kan uttrycka”, skriver Ashley.

Sonen Patrick

Ashley Dunn Bratchers son Patrick är i dag 12 år gammal.

Facebook
Ashley Dunn Bratcher och maken Jacob

Ashley Dunn Bratcher och maken Jacob firade nyligen 12 år som gifta.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Därför kan hull hos äldre vara nyttigt

LÄS OCKSÅ: Forskare tror sig hittat gen som SKYDDAR mot övervikt

Foto: Youtube, Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN