Är Janne Långben egentligen en kossa eller en hund?

Är Janne Långben egentligen en kossaP

Är Janne Långben egentligen en kossa?

Foto: TT

Internet är eld och lågor över Långben.
Varför? En stor mängd Disney-fans påstår nämligen inte alls är en hund – utan en kossa.
Argumentet? Långbens vän Musse Pigg har som bekant har en hund – Pluto – som inte kan prata.
Här utbildas Sveriges första coronahundar
Slå på ljud

En gammal Disney-konspiration har kommit upp till vattenytan och delar internet i två läger. Bråket handlar om Musse Pigg och hans trofasta kompanjon Långbens egentliga härkomst i djurriket, skriver The Mirror.

Musse Pigg och hans vänner är som bekant baserade på djurkaraktärer. De som kollat på SVT under julafton har säkerligen lagt märke till detta. Vissa är lätta att utröna härkomsten ifrån, som Kalle Anka, Knatte, Fnatte och Tjatte som är ankor. Piff och Puff är som bekant jordekorrar och Pluto är som bekant en hund.

Långben i Walt Disney World, Florida.

Foto: AP

Internet gräver ner sig i skyttegravar över frågan

Men vad är egentligen Långben? Disney-fans påstår att han är en kossa, trots att många har fått för sig att hans härkomst är från en hund. Frågan delar internet. En uppmärksammas TikTok-video spås vara anledningen till att konflikten återigen kommit upp till ytan.

@myrnashewrote

am I late? My childhood is ruined 🤣🤣🤣 #childhoodruined #goofyisacow #wtfdisney

♬ Its time. - Matthew

I videon ställs frågan ”Hur gammal var du när du fick reda på att Långben var en kossa?” till dramatisk musik. En google-sökning syns i videon som påstår att Långben egentligen är kossa, av den skotska korasen Aberdeen Angus.

turister tar bilder framför Jan Långben och Klarabella Ko.

Foto: SOPA Images

Otaliga bråk i Facebook-grupper för har nu utbrutit.

Jag följer just nu ett bråk i en Disney-grupp på Facebook över huruvida Långben är en hund eller en kossa. Skulle inte kunna bry mig mindre, men det är kul att se hur många som detta engagerar”, skriver en person.

En annan skriver: ”Jag förstår inte. Hur är Långben annorlunda från Pluto om de båda är hundar? Är Långben egentligen en kossa?”

Men hur ligger det egentligen till?

Trots att internet ligger djupt begravda i sina skyttegravar, så har faktiskt en sida rätt om man går tillbaka till grundkällorna. För det finns ett rätt svar.

Långben är en hund. Om än en antropomorfisk sådan. Vad som menas är att Långben är en mänsklig gestalt av en hund, vilket förklarar skillnaden mellan honom och Musse Piggs hund, Pluto.

Bill Farmer, en Disney-legend, som gett Långben sin röst sedan 1987 talade nyligen med Yahoo och bekräftade att karaktären är av hundart.

LÄS OCKSÅ: Skandalskolan retuscherade skolkatalog för att dölja urringningar

LÄS OCKSÅ: Obama bekräftar UFO efter släppta filmerna

Foto: DISNEY, Mary Evans Picture, SPUTNIK IMAGES och Georg Wendt

FRÅN FÖRSTASIDAN