Anthony Youns varning efter upptäckten: Därför ska du inte sova naken

Anthony Youn

Läkaren Anthony Youn påstår att det är oansvarigt att sova naken.
Nu kommer han med ett viktigt råd.
– Snälla sov med dina underkläder på, säger han.
Slå på ljud

Många förknippar nakenhet med en slags frihetskänsla och sover således nakna om nätterna. Men friheten kan visa sig förödande för den som ligger bredvid.

Enligt läkaren Anthony Youn, som gjort sig ett namn på sociala medier för sina läkarutläggningar, är det inte alls speciellt trevligt att dela säng med en naken person.

– I snitt fiser en person 15-25 gånger om dagen och detta pågår även när du sover. En vetenskaplig studie visar att en mängd bajspartiklar släpps ut varje gång du fiser, säger Anthony Youn i ett Tiktok-klipp som nu blivit viralt.

Par i säng

Läkaren Anthony Youn uppmanar nu alla som sover nakna att tänka till och sätta på sig kalsonger. Annars riskerar sängpartnern att få en massa bajspartiklar på sig.

Oleg Elkov

Läkarens vädjan ”Snälla sov med...”

Det är oklart vilken studie han refererar till, men orden låter minst sagt oroväckande för alla som sover med en naken partner.

Anthony Youn kommer dock med lugnande besked och meddelar att det går att förebygga eventuell skada från fissläpp. Då måste dock den nakna personen släppa tanken på frihet och klä på sig lite.

– Samma studie visade att dina kalsonger fångar upp alla dessa partiklar. Så för din sängpartners skull, snälla sov med dina underkläder på, fortsätter fisexperten Anthony Youn.

Läkaren gjorde nya smittan känd för hela världen – nu straffas hon

Chockartade upptäckten efter fisstudien

De må vara få, men det har faktiskt gjorts några studier på fisar och dess konsekvenser. I en studie fick ett flertal deltagare släppa väder så forskarna kunde mäta volymen av deras gaser.

Deltagaren i studien som lyckades bäst, eller värst beroende hur man ser på det, släppte väder till en volym på 375 milliliter.

Sajten IFL Science skriver att det går att jämföra med en stor pumpakryddad latte på Starbucks. Med andra ord något som är ganska taskigt att utsätta sin sängpartner för.

Olivia Wilde

Skådisen Olivia Wilde vandrar runt med en dryck från Starbucks.

TheImageDirect.com/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Karl avslöjar resultatet: ”Vad vi kom fram till?”

Det har även gjorts studier på kalsongers defensiva roll. Den australiske läkaren Karl Kruszelnicki ville forska i ämnet efter att en sjuksköterska börjat ställa märkliga frågor till honom.

– Hon ville veta om det var så att hon kontaminerade hela operationssalen när hon släppte smygfisar i den annars så sterila miljön, och jag insåg att jag inte hade några bra svar, har Karl Kruszelnicki tidigare sagt.

Tillsammans med en mikrobiolog, som även var hans vän, undersökte han saken närmare. De lät en person fisa i plastskålar både med och utan byxor.

Dagen efter fann man två sorters bakterier i ena skålan och noll bakterier i den andra. Karl och mikrobiologvännen kunde helt enkelt konstatera att kläderna hindrat bakterierna från att nå offentlighetens ljus.

– Vad vi kom fram till? Fis inte naken framför mat, sa han i en intervju med Canberra Times 2001.

Mat

Läkaren Karl Kruszelnicki kom i sin studie fram till att det var bättre att ha på sig kläder om man nu nödvändigt var tvungen att fisa framför mat.

Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock

LÄS OCKSÅ: Forskarna: Därför smittar omikron fler än delta

LÄS OCKSÅ: Forskarnas två teorier – därför tappar du luktsinnet i covid

Foto: Oleg Elkov, Tiktok, TheImageDirect.com/TT, Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock

SENASTE NYTT!