svenska politiker

Annika Strandhälls vresiga svar till Anders Holmberg: ”Vet du vad …”

Annika Strandhäll, Anders Holmberg.

Foto: SVT
Annika Strandhäll bet ifrån när SVT:s stjärnreporter ställde henne mot väggen.
– Vet du vad, Anders Holmberg … säger ex-ministern i SVT-programmet 30 minuter.

Efter valet den 11 september fick den före detta klimat- och miljöminister Annika Strandhäll, 47, (S) tacka för sig. Istället ersätts hon av den avgående liberala ungdomsordföranden Romina Pourmokhtari, 26, som tar över rollen i Ulf Kristerssons, 58, nyblivna högerregering.

Under onsdagskvällen, den 19 oktober, intervjuades Annika Strandhäll i SVT:s spjutspetsprogram 30 minuter, som leds i huvudsak av SVT:s stjärnreporter Anders Holmberg, 51. I sitt intervjuprogram har programledaren fått de flesta svenska – och några utländska – makthavare att svettas.

Annika Strandhäll, likt många andra makthavare, fick sitta och svettas i Anders Holmbergs stol. Denna gång över sitt twittrande.

Foto: SVT

Ikväll var det Annika Strandhälls tur. I programmet fick hon ge sin åsikt på varför valet gick som det gick – och varför Ulf Kristersson vann. Annika Strandhäll har varit i ropet för mycket och inte alltid poltik.

Strandhäll: ”Ordning på min privatekonomi”

Förra året avslöjades det av Aftonbladet att Annika Strandhäll jagades av Kronofogden för ett flertal skulder. Uppståndelsen blev stor, något Hänt rapporterade om då.

– Jag har ordning på min privatekonomi och har aldrig haft en betalningsanmärkning till exempel, så det förvånar mig lika mycket som någon annan, sa Annika Strandhäll till TV4 då.

En annan sak, utanför poltiken, som Annika Strandhäll är känd för är sitt twitter-konto, där ofta fräna tweets om högerpartierna och dess ledare kan uppstå.

I 30 minuter får Annika Strandhäll frågan om sitt twittrande – och tonläge.

– Du har varit minister och politiker länge. Men du har även twittrat mycket. Jag undrar bara, tycker du själv att du har varit för hård? frågar Anders Holmberg den forna ministern i Magdalena Anderssons, 55, regering.

Hårda svaret från ex-ministern

Men frågan föll inte alls i smaken hos Annika Strandhäll.

– Men vet du vad, Anders Holmberg. Jag tycker att det är fullständigt relevant. Här sitter jag i 30 minuter. Men det är inte första gången jag får den här frågan, biter Strandhäll ifrån.

– Jag noterar att de män på högerkanten, som har ett extremt högt tonläge … som Tobias Billström, (Sveriges nya utrikesminister. Red. Anm.) till exempel, som är jämförbar med mig här, har aldrig fått i ett enda forum motsvarande fråga. säger Strandhäll bitskt.

Du kan se SVT:s 30 minuter här.

Foto: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN