annie lööf

Annie Lööfs fina gest till dottern Saga – efter svåra förlossningen

Annie Lööf firar dottern Saga, 3.

Foto: Anette Nantell/DN/TT/INSTAGRAM
Hurra! I dag fyller Annie Lööfs dotter Saga 3 år – något partiledaren firar på sociala medier.
Men resan till födelsedagen har varit tung. Tidigare höst öppnade Annie Lööf upp om den svåra tiden.
”På 3 år har hon blivit 15 gånger tyngre - bara en sån sak”, skriver partiledaren.
Annie Lööf (C) berättar om sms:et från Åkesson efter Almedalsmordet
0:28

Efter reklamen: Annie Lööf (C) berättar om sms:et från Åkesson efter Almedalsmordet

(0:28)

Slå på ljud

Annie Lööf, 39, födde sin dotter Saga för 3 år sedan – den 3 december, 2019. På sitt Instagram-konto firar partiledaren för Centerpartiet sin dotter. Men resan hit har varit långt från enkel.

För Saga föddes hel 12 veckor för tidigt. Det krävdes tre tunga operationer för att dottern skulle överleva förlossningen. I Dagens Nyheter berättade partiledaren om den svåra förlossningen.

– Jag ropar på hjälp och larmet piper. Och in kommer vårdpersonal och får i gång henne. Hon ligger hela tiden på mitt bröst och jag behåller lugnet, och klappar och tröstar henne. Och sedan när hon har stabiliserats går jag in till det lilla kyffe som vi sov i. Och det bara brister. Jag storgråter, sa Annie Lööf om den extrema dramatiken.

”Att berätta om mina förlossningar”

Även Annie Lööf skadades svårt under förlossningen. Läkarna upptäckte blod i buken – och partiledaren svävade mellan liv och död. Efter en lång sjukhusvistelse repade både mor och dotter sig. Dottern Saga vägde bara ett kilo vid födseln och hon fick ligga i en kuvös till en början.

I ett inlägg tidigare i höstas uppmärksammade partiledaren världsprematurdagen” där hon öppnade upp sig om den svåra tiden, något Hänt Nyheter rapporterade om då.

”Att berätta om mina förlossningar och dela erfarenheten av att vara förälder till ett för tidigt fött barn var inte självklart för mig. Men idag är jag glad och tacksam över det stöd jag både fått och kunnat ge genom våra erfarenheter som neoföräldrar. Om ett par veckor fyller vår Saga 3 år. Det ser vi fram emot!”, skrev partiledaren då på Instagram.

Annie Lööf firar dottern Saga

Och mycket riktigt! I dag firar Saga 3 år! Hurra! I ett nytt inlägg firar Annie Lööf sin dotter med ett kollage av bilder. Till bilderna skriver partiledaren:

”Denna pigga, påhittiga och viljestarka tjej vaknade mycket tidigt imorse och låg och väntade i sängen på sina paket - och temat på tårtan var given. Nu dags för ballonger, lussebullar - och tårtfirande. En härlig mix när man fyller i december!”

Foto: INSTGRAM, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN