Annabels hårda diet för 1-åringen – får inte äta glass: ”Inte vill…”

28 aug, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Annabels hårda diet för 1-åringen – får inte äta glass: ”Inte vill…”
Annabel har förbjudit sin 1-åriga son Jasper att äta glass – för att sonen ska leva veganskt.
– Det är aldrig för tidigt att bli vegan. Han får leva med en växtbaserad kost tills han är gammal nog för att förklara varför han inte vill, säger Annabel Fenwick Elliott till New York Post.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter
Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter

Den unga mamman Annabel Fenwick Elliott, från London i Storbritannien, har en strikt vegansk diet för sin 1-åriga son Jasper.

Allt som inte är från växtriket går bort. Istället lever sonen på havregryn, kokosbaserad yoghurt, olika grönsaker, kikärter, bönor, bröstmjölk och babysäkra kosttillskott.

Enligt Annabel har hennes strikta livsstil för Jasper fått folks ”ögonbryn att höjas”. Men trots folks oro är 1-åringen helt frisk.

– Det är aldrig för tidigt att bli vegan. Han får leva med en växtbaserad kost tills han är gammal nog för att förklara varför han inte vill, säger Annabel till New York Post.

– Han har alltid varit frisk och nått alla sina växt- och viktmål, berättar mamman.

Önskar att hon vuxit upp veganskt

Annabel blev vegan 2011. Hon berättar för New York Post att hon önskar att hon uppfostrats veganskt.

Annons

Nu låter hon Jasper få sin dröm. Men vardagen kan bli svår när ingen mjölk tillåts. En detalj som ofta ställer till det är att 1-åringen till exempel inte får äta glass.

– Men man kan inte vara etisk och äta mjölkprodukter. Men det gjorde ont personligen att ge upp ost, till exempel, berättar Annabel.

FOTO: INSTAGRAM

Annons