Anna Holmlunds stora dröm efter kraschen: ”Jag vill gärna ha barn”

Anna Holmlund

Anna Holmlund har sedan kraschen i italienska Innchen gjort fantastiska framsteg.
Men hon har fortfarande en lång bit kvar till det liv som hon vill leva.
– Jag vill bara vara en vanlig person och kunna göra vanliga saker, säger hon till Aftonbladet.
Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön
0:34

Efter reklamen: Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön

(0:34)

Slå på ljud

För drygt fem år sedan kraschade den förre detta skicrosstjärnan Anna Holmlund, 34, under ett tävlingsåk i italienska Innchen. Hjärtat stannade, huvudet skadades och hon låg i koma i flera månader.

Mot alla odds klarade hon sig och rehabiliteringsprocessen har gått betydligt bättre än vad läkarna först förutspådde. Även om hon fortfarande är i behov av assistans, behöver hon i dag inte längre rullstolen.

Anna Holmlund tog tre totala världscupssegrar och ett OS-brons under sin idrottskarriär. I dag minns hon inte mycket från den fruktansvärda olyckan, men den kommer alltid vara med Anna Holmlund i vardagen. Den är orsaken till att livet ser ut som det gör i dag.

Anna Holmlund

Anna Holmlund kom etta under världscupen i Ski Cross i Idre 2016.

Christine Olsson/TT

Anna Holmlund svar om karriären: ”Så onödigt”

I en stor intervju med Aftonbladet säger hon att hon har fått se sitt OS-lopp på film, vilket hon tycker både är jobbigt och roligt att titta på, och när hon blickar tillbaka på sin karriär är det dubbelsidigt.

– Jag tänker att det var så onödigt och om det var värt det. Just nu vet jag inte vad jag tycker. Frågar ni min mamma skulle hon ju säga att det inte var värt det. Men jag har ändå ett OS-brons... Men det är jättesvårt. Den person som jag har blivit är ju tack vare skicrossen. Men det är också på grund av skicrossen som jag nu har det så här, säger Anna Holmlund till Aftonbladet.

Anna Holmlund

Anna Holmlund kämpar på med rehab efter skidolyckan i Innichen 2016.

Olle Sporrong/Expressen/TT
Anna Holmlund visar upp nya kärleken – så lever hon efter kraschen

”Vill bara vara en vanlig person”

Den förre detta skicross-stjärnan har talat öppet om de senaste årens kamp. Även om Anna Holmlund har gjort mirakulösa framsteg så har hon fortfarande en lång bit kvar till sitt huvudmål: att bli självständig och klara sig själv utan assistans.

– Det är det enda som betyder någonting. Jag vill bara vara en vanlig person och kunna göra vanliga saker. Allt som är enkelt och som alla andra tar för givet går inte för mig. Sedan är det skitsamma vad jag gör eller jobbar med, bara jag får vara vanlig.

Anna Holmlund

Anna Holmlund, 34, var nära att förlora livet efter kraschen i italienska Innichen.

Olle Sporrong/Expressen/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Jag vill gärna ha barn”

I dag bor hon i Sundsvall och pluggar på Fornby Folkhögskola i Borlänge. Hon pendlar mellan städerna varannan vecka. I Borlänge har hon även pojkvännen Jocke, som hon träffade i plugget i oktober förra året.

Hur framtiden blir återstår att se, men Anna Holmlund har inte släppt tanken om att en dag få bli mamma.

– Jag vet inte om det går, men jag hoppas verkligen det. Jag vill gärna ha barn och kunna vara en bra förälder. Det är verkligen något jag drömmer om.

LÄS OCKSÅ: Ebba Andersson om hetsiga bråket med Linn Svahn

LÄS OCKSÅ: Svenska hockeystjärnas förändring chockerar alla

Foto: Olle Sporrong/Expressen/TT, Christine Olsson/TT

SENASTE NYTT!