sjukdomar

Anna, 35, fick mardrömsbesked precis innan jul: ”Vill inte dö”

Joe hålelr om sin fru Anna Tower-Kovesdi till vänster och till höger håller Anna för pannan och ser ledsen ut.

FOTO: Instagram
35-åriga Anna trodde bara att hon var sliten efter en intensiv helg – men det visade sig vara betydligt allvarligare.
Chocken kom bara fem månader efter att hon hade gift sig med sin kärlek Joe.
– Det är inte så här du föreställer dig det första året som gift, säger Anna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset
0:33

Efter reklamen: Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset

(0:33)

Slå på ljud

Det var under en helgresa i Chicago tillsammans med maken Joe Tower-Kovesdi som Anna Tower-Kovesdi började känna sig trött och sjuk. Då hade paret bara varit gifta i fem månader.

När paret kom tillbaka hem till Durango i Colorado blev symtomen plötsligt värre. Hon blev andfådd, fick feber och flera blåmärken och svettningar på natten. Det fick Anna att söka sig till akuten trots att det var mitt i julruschen.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Chockbesked precis innan jul: ”Vill inte dö”

Då fick hon ett chockbesked bara dagar innan julafton: Hon hade leukemi som spred sig snabbt. Läkarna sa även att hon bara var dagar från att få en stroke.

– När de först berättade om diagnosen för mig sa jag till min man att jag inte vill dö. Och jag frågade honom om han var säker på att han ville göra det här med mig, berättar Anna, enligt The Sun.

Joe försäkrade sin fru om att han inte skulle någonstans och stöttade sin nyblivna fru genom den intensiva behandlingen. Anna flögs från Durango till Denver mitt i natten efter diagnosen för att påbörja en intensiv cellgiftsbehandling.

Annas sjukhusrum med julpynt.

Annas sjukhusrum med julpynt.

FOTO: Instagram

Hyllningen till maken: ”Gav upp allt”

Paret fick därför fira sin första jul som gifta på sjukhuset. Men mitt i det hemska skapade de ändå lite julstämning på sjukhusrummet med juldekorationer, juleljus och julklappsutdelning.

– Han gav upp sitt liv för att kunna vara vid min sida 24/7 och arbetade på distans som författare vid min säng. Vi grät mycket och det var så overkligt, säger Anna om julen på sjukhuset.

”Inte så här du föreställer dig första året som gift”

Under cancerbehandlingen fick Anna både huvudvärk, magsmärtor och kräktes mycket. Hon tappade även håret, förlorade nästan alla muskler och gick ner mycket i vikt.

– Det är inte så här du föreställer dig det första året av att vara gift med din nya man, säger Anna som i dag ett år senare mår mycket bättre.

"Kroppen är fantastisk! Se hur mycket som har förbättrats på fem veckor: jag har fått tillbaka håret, ögonbrynen, ögonfransarna, vikten. Min enda önskan är att vara i mitt eget hem. Om allt går enligt planerna blir det här vår första riktiga jul som man och fru”, skriver Anna på sin Instagram.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN