tragiska livsöden

Änkans hjärtskärande berättelse om makens tragiska död

Paul Dudley kämpade mot sitt drogberoende.

FOTO: Instagram
Paul jobbade med att hjälpa andra ur sina missbruk.
Småbarnspappan förlorade däremot sin egen fight mot drogerna.
– Han var en hjälte på sitt eget sätt och räddade liv, men han kämpade mot sin sjukdom, säger sambon Gwen Dudley.
Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen
0:25

Efter reklamen: Barnet tröttnar på pappan – sparkar bort mobilen

(0:25)

Slå på ljud

När Paul Francis Duffy II fick samtalen om att någon person tagits in på intensiven på grund av en överdos satte han på sig sina sjukhuskläder och körde i väg. Tack vare sina egna erfarenheter var han ett uppskattat stöd för de anhöriga... och för de som överlevde.

Han rekommenderade dem att söka hjälp, precis som han själv hade gjort några år tidigare.

Men samtidigt som han jobbade med att mota andras beroenden hade han fullt upp med att hålla sig själv nykter.

– Det är det som är galet med beroenden, va? Duffy visste exakt hur farligt det här är, men han trodde att han hade läget under kontroll, säger sambon Gwen Dudley enligt New York Post.

Träffades på ett behandlingshem

Sista gången som hon såg honom i livet så bråkade de om att han borde lägga in sig själv på ett behandlingshem.

Mamman Gwen med Luca, 3.

Sonen Luca är i dag 3 år. Här med sin mamma Gwen.

FOTO: Instagram

– Han trodde att han skulle förlora sitt jobb. Han var rädd för att räcka ut en hand och be om hjälp. Det är ett öppet sår, även för folk som har blivit bättre, säger Gwen Dudley, som även hon är en nykter missbrukare.

Den 2 maj 2021 dog Paul Francis Duffy II. Han blev 32 år gammal och dog av en fentanylöverdos. Han hade tidigt i livet fastnat för opioider, morfinliknande preparat. Det var inte svårt att få tag på i Annapolis, Maryland, där familjen bor.

Det började med att han under gymnasietiden fick ett läkemedel innehållande opioider som smärtstillande för sin rygg. När han inte längre hade råd att lösa ut recepten började han ta heroin och amfetamin.

Han träffade sin sambo på ett behandlingshem för fem år sedan. Två år senare kom deras son Luca, i dag 3 år, till världen. Duffy började i samma veva att jobba som en sorts mentor för andra människor som fastnat i sitt narkotikamissbruk.

– Han räddade folks liv. Jag var så stolt över honom. Han tyckte att det var helt fantastiskt att han kunde ha det som yrke, efter allt som han själv gått igenom. Han styrde om sin egen smärta till ett syfte, säger Gwen till New York Post.

”Kommer att berätta för Luca om hans pappa”

Men tidigt 2021 tog hans liv en ny vändning. Han började känna sig utarbetad och utmattad på grund av jobbet och småbarnslivet. Dessutom dog hans pappa i cancer. Duffy blev deprimerad och började missbruka igen.

– Jag märkte definitivt att han kämpade. Han försökte verkligen sluta, men han kunde inte. Han missbrukade egentligen mot sin egen vilja, säger hon.

Duffy med sonen Luca.

Folk använde ofta Pauls efternamn Duffy som hans tilltalsnamn. Här är sonen Luca bara ett år gammal.

FOTO: Instagram

Duffy lovade att han skulle söka hjälp, men först skulle han bara ta en sista fix. Det visade sig verkligen bli hans sista. Han tog fentanyl, en syntetisk drog som ofta används inom vården som smärtstillande, som var 50-100 gånger starkare än morfin. Han vårdades på sjukhus i tre dagar, men till slut kunde läkarna konstatera att han var hjärndöd.

– Jag kommer att berätta för Luca att hans pappa var sjuk. Att han var en hjälte på sitt eget sätt och räddade liv, men att han kämpade mot sin sjukdom, säger Gwen och fortsätter:

– Jag skulle vilja tacka honom för att han gav mig styrka innan jag ens visste att jag hade det. Han visade mig hur man ska hjälpa människor och att inte bry sig om vad andra säger om dig. Det ger hans död någon sorts mening, att jag kan ta hans ande vidare och hjälpa andra människor, säger hon.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN