Angelicas dotter försvann mystiskt – nu har hon äntligen kommit hem

Jacqueline Hernandez och Angelica Vences-Salgado

Jacqueline Hernandez försvann från sitt hem i Florida 2006.
Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen – fram tills nu.
– En kidnappad dotter har nu återförenats med sin mamma, säger David Pezzutti, inrikessäkerhetsansvarig i Florida.

Telefonen plingade till, displayen lös upp och Angelica Vences-Salgado läste meddelandet som skickats till henne på sociala medier.

Hon kunde knappt tro på det som stod. Personen som skrivit påstod att hon var hennes dotter Jacqueline Hernandez, 19, som varit försvunnen sedan 2007.

Den 2 september ringde Angelica in till polisen i Clermont, Florida, och berättade om meddelandet. Polisen startade omedelbart en utredning och ett hopp om att hitta flickan som de sökt efter i 14 år tändes. Det rapporterar People.

Jacqueline Hernandez

Jacqueline Hernandez försvann från sitt hem i Florida 2007, när hon var sex år gammal. Pappan Pablo Hernandez misstänktes snabbt för kidnappning.

Facebook

Polisens intensiva jakt

Angelica Vences-Salgado hade fått berätta för sig att dottern befann sig i Mexiko och ville mötas vid gränsen i Laredo, Texas.

Ett omfattande arbete sattes igång. Clermont-polisen samarbetade med polisen i Orange County, samt den federala myndigheten som ansvarar för inrikessäkerhet, för att lägga upp en plan som skulle säkerställa att det verkligen var Jacqueline som stod vid gränsen.

Angelica Vences-Salgado åkte dit 10 september för att möta upp personen som påstod vara hennes dotter. Via dokumentation kunde polisen senare bekräfta att det faktiskt var Jacqueline Hernandez som väntade.

KÄNSLOSTORM Återförenas med sin pappa – efter 58 år

Pappan jagas – misstänkt för kidnappning

Jacqueline Hernandez försvann från sitt hem i Florida när hon var sex år gammal. Polisen misstänkte snabbt Pablo Hernandez, 43, för kidnappning och att hon tagits till Mexiko.

Han har varit efterlyst sedan den 27 december 2007, men inte gått att hitta. Polisen fortsätter att arbeta tillsammans med andra myndigheter för att kartlägga var han befinner sig.

– En kidnappad dotter har nu återförenats med sin mamma som ett resultat av myndigheternas samarbete, säger David Pezzutti, inrikessäkerhetsansvarig i Florida.

Angelica Vences-Salgado och Jacqueline Hernandez

Den 10 september, nästan 14 år efter kidnappningen, har Jacqueline Hernandez nu återförenats med sin mamma Angelica Vences-Salgado.

Clermont Police Department

Polisen hyllar sig själva: ”Bra dialog”

Polisen i Clermont hyllar också insatsen och likt David Pezzuti säger de att myndigheternas samarbete varit avgörande i fallet med Jacqueline Hernandez.

– Det här är ett utmärkt exempel på vad som kan lösas när flera brottsbekämpande myndigheter och deras respektive samhällen jobbar tillsammans och har en bra dialog, säger Charles Broadway, polischef i Clermont, i ett uttalande och fortsätter:

– I det här fallet var det flera myndigheter i olika regioner och stater i landet som med gemensam styrka såg till att offret kunde återförenas med sin mamma efter 14 år.

Det är fortfarande oklart varför det tog så lång tid för Jacqueline Hernandez att kontakta sin mamma och hur hon mår efter omständigheterna.

LÄS OCKSÅ: Hjältemamman räddar sin 5-årige son efter kidnappning på öppen gata

LÄS OCKSÅ: Desperat mamma klädde ut sig till sjuksköterska – stal bebis från BB

Foto: Clermont Police Department, Facebook

Senaste nytt