Andreas hund kollapsade och dog i varma bilen – hundvaktens miss

Banjo

Andrea Brown är i sorg.
Hunden Banjo dog efter hundvaktens beslut.
– Bilen var som en bastu, säger hon.
0:31

Efter reklamen: Hundslick gör susen på äldreboendet

(0:31)

Slå på ljud

Den engelska staden Gloucester upplevde en extrem värmebölja. När Andrea Brown lämnade sina två pälsrika Berner sennenhundar till en hundvakt, bad hon om att hundarna skulle stanna inne.

Hundvakten tog inte till sig av uppmaningen. Hon satte hundarna i en bil och körde till en park för att ta en promenad. Hettan i fordonet var så intensiv att hunden Banjo till slut kollapsade och dog.

– Du kan inte ta den typen av hundar på en promenad på samma sätt som en Spaniel eller Terrier, och du kan definitivt inte gå ut med dem när det är så varmt, säger Andrea Brown.

Banjo

Hunden Banjo dog i en bil som var lika varm som en bastu.

Privat

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Ringde upp mig i panik”

Andrea säger att hon haft hundarna sedan de var valpar. När hon lämnade hundarna till hundvakten trodde hon inte att ena skulle vara död fyra timmar senare.

– Hundvakten ringde upp mig i panik och sa att Banjo kollapsat. Jag frågade var han var och fick veta att han förts in till stan.

– Sen hörde jag inget mer förrän veterinären ringde och sa att min hund var död.

Valparna attackerade 2-åriga dottern – går inte längre att känna igen

”Bilen var som en bastu”

Samtidigt svävar Andrea Brown i ovisshet. Hon vet inte riktigt hur länge hundarna var ute i extremvärmen, eller vad hundvakten gjorde strax innan Banjo kollapsade.

– Jag vill veta vad som hände med min hund den dagen. Fyra timmar tidigare var han vid liv och sen låg han plötsligt död på ett bord hos veterinären. Veterinärerna sa att de tagit ut Banjo ur en bil och att bilen var som en bastu. Han var död när han kom fram.

Banjo

Andrea Browns två hundar.

Privat

Foto: Privat

SENASTE NYTT!