28-åriga Amy gav maken Michael en hejdåkyss – såg honom aldrig mer

28-åriga Amy gav maken Michael en hejdåkyss – såg honom aldrig mer

28-åriga mamman berättar hur hon kysste sin make adjö – utan att veta att det skulle bli den sista gången hon såg honom i livet.
Maken Michael Maxwell skulle tragiskt omkomma i en MC-olycka.
– Jag vill fortfarande inte tro att det är sant. Han var så ung och vi hade precis börjat livet som en familj. Det gör så himla ont, säger mamman enligt The Sun.
Knivman i Norge blir påkörd och skjuten av polis
Slå på ljud

Mamman Amy Emanuel, 28 år gammal, sa hejdå och kysste sin make Michael Maxwell, 28, adjö innan han gav sig av på sin motorcykel. Vad Amy Emanuel då inte visste var att det skulle bli den sista gången hon såg honom i livet.

Nu vill den 28-åriga mamman berätta sin historia – och varna allmänheten om att allt kan förändras på ett kort ”ögonblick”. För efter Michael Maxwells död har hennes liv varit upp och ner, berättar hon.

Hörde nyheten om MC-olycka – visste att något var fel

Strax efter att hon sagt adjö till pappan till sina barn – nåddes hon av nyheten att det skett en allvarlig MC-olycka. Hon kände genast oro. Paret bodde då i Swansea, i Wales.

– Så fort jag fick höra att det skett en MC-olycka, ringde jag honom. När han inte svarade på mitt samtal visste jag att något hade hänt honom. Men jag ville först inte tro det var sant. Men mitt hjärta var helt tomt, det var som om jag egentligen visste, berättar Amy Emanuel för tidningen Wales Online.

Michael Maxwell hade åkt iväg med sin motorcykel, av märke Kawasaki, den 25 augusti. Solen strålade över Wales den dagen och han ville njuta av vädret.

Det var en solig dag och 28-åriga Michael ville njuta på sin motorcykel. Men då hände det otänkbara – han krockade med en minibuss.

Foto: GOFUNDME

Men snart skulle det otänkbara hända.

– Sen kom den. Smärtan. Den totala hjärtesorgen. Jag kände mig helt avdomnad och förvirrad. Ingen tror att något sådant kan hände en själv. Jag vill fortfarande inte tro att det är sant. Han var så ung och vi hade precis börjat livet som en familj. Det gör så himla ont, säger mamman.

28-åriga pappan Michael Maxwell hade krockat med en minibuss, av märke Ford Transit. Föraren bakom fordonet, en 56-årig man, greps snart efter olyckan. Han kontrollerades för drograttfylla – men har nu släppts. Han utreds fortfarande av polis.

Lämnar efter sig två barn – tvååriga Ayla och nyfödda Zion

Familjen, som bestod av pappa Michael Maxwell, 28, mamma Amy Emanuel, också 28, hade två små barn. Tvååringen Ayla och nyfödda Zion. Familjen hade planerat att flytta till ett nytt hem – och Michael Maxwell höll på att spara pengar för flytten och husköpet. Men det hann han aldrig göra – innan han omkom den soliga augustidagen.

Mamma Amy berättar nu att hon är helt hjärtekrossad över att hennes två barn nu kommer växa upp utan pappa. Hon berättar för Wales Online att pappan alltid sken upp när han såg sina barn – och tog sig alltid tid för att leka med dem.

– Jag är så tacksam att han gav mig två vackra barn. De kommer att bära hans namn för evigt.

”Ayla frågar efter sin pappa. Jag måste förklara att han inte kommer hem igen, vilket är bland det svpåraste jag har behövt göra i mitt liv. Jag berättar för Ayla att han är ”där uppe” och kollar ner på henne varje dag.”, säger mamman om den tvååriga dottern.

Frågar fortfarande efter sin pappa

Men tvååriga Ayla frågar fortfarande efter sin pappa, berättar den hjärtekrossade mamman.

– Ayla frågar efter sin pappa. Jag måste förklara att han inte kommer hem igen, vilket är bland det svåraste jag har behövt göra i mitt liv. Jag berättar för Ayla att han är ”där uppe” och kollar ner på henne varje dag.

Amy Emanuel berättar att hon fått väldigt mycket stöd från nära och kära efter den tragiska MC-olyckan. Nära vänner till mamman har startat en GoFundMe-sida för att samla in pengar till den nu faderlösa familjen.

– Mike (smeknamn för Michael Maxwell. red anm.) var verkligen en positiv person. Han lärde mig att man måste ta livet med lätthet och glädje. Jag ska bära med honom i minnet och ständigt vara positiv, säger änkan Amy.

– Och missförstå mig rätt. Jag kommer vara positiv, men jag gråter över honom varje dag. Men det är okej att gråta. Det är okej att vara ledsen, säger mamman.

– Om det är något jag lärt mig så är det att livet kan förändras på ett kort ögonblick. Man måste ständigt vara glad för vad man har. Spendera livet med de du älskar, livet är verkligen hemskt värdefullt, säger mamman.

LÄS OCKSÅ: 98-åriga Davids kropp skars upp framför publik – änka i chock

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

Foto: GOFUNDME

FRÅN FÖRSTASIDAN