intressant om hälsan

Amy fick blodförgiftning av kejsarsnittet – plötsliga livsändringen efteråt

Amy visar såret efter kejsarsnittet.

FOTO: Facebook/SWNS
Amy Hiner, 40, fick blodförgiftning efter förlossningen.
Läkarnas dom var att hon bara hade timmar kvar att leva.
Nu gör hon succé efter otroliga vändningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vägen exploderar precis framför kvinnan på moped
0:25

Efter reklamen: Vägen exploderar precis framför kvinnan på moped

(0:25)

Slå på ljud

Tvåbarnsmamman Amy Hiner, 40, var gravid med sitt andra barn Evie när förlossningen inte gick som planerat. Amy kunde inte föda på naturlig väg och tvingades till kejsarsnitt, vilket gick bra – till en början.

Bara fem dagar efter förlossningen fick den nyblivna mamman hög feber och en brännande smärta i magen. Amy fick höra att hon fått en infektion orsakad av streptokocker, men efter att en specialist tittat på kejsarsnittet konstaterades det att hennes tillstånd var betydligt värre.

På hennes mage hade mörka blåmärken uppstått, vilket specialisten förklarade var död vävnad. Hennes infektion hade utvecklats till blodförgiftning och det fanns stor risk för att hon skulle drabbas av en köttätande bakterie.

Amy som beskriver känslan som ”pirayor i magen” hade bara timmar kvar att leva, rapporterar Mirror.

Amys sår.

Amy fick en infektion orsakad av streptokocker.

FOTO: SWNS

Diagnostiserades med PTSD

Det enda sättet läkarna kunde rädda Amys liv på var att skära bort det infekterade området. 40-åringen fördes akut till operation där kirurger arbetade på henne i timmar. De stack in en kniv just vid hennes navel och skar ända ner till bikinilinjen i ett desperat försök att rädda hennes liv.

I månader efter det fruktansvärda upplevelsen plågades Amy av mardrömmar och kunde inte tänka på något annat än vad hon varit med om. Hon gömde sig i sitt hem, grät och fick panikångestattacker. Till slut diagnostiserades hon med PTSD, posttraumatiskt stressyndrom, och påbörjade en tre år lång terapibehandling.

Amys ärr.

Amys infektion orsakade blodförgiftning och läkarna tvingades skära bort det infekterade köttet.

FOTO: SWNS

Det tog nästan ett år för Amys sår att läka och hon har inte haft råd med rekonstruktionskirurgi.

Men Amy tog sig upp igen. Från att ha varit på botten har hon nu återhämtat sig helt och hållet och har bestämt sig för att följa sin livslånga dröm – att bli glassbilschaufför.

Amy satsade på sin barndomsdröm

I juli 2021 köpte Amy sin glassbil med pengarna hon vunnit efter att ha stämt sjukhuset. Det är inte en lätt verksamhet, men det är värt det.

Amys glassbil.

Sommaren 2021 köpte Amy sin första glassbil. I sommar planerar hon att köpa en till för att kunna sälja varm mat.

FOTO: SWNS

– Jag överlevde mot alla odds och har vänt mitt liv till det bättre. Nu är jag glad och tjänar mer än jag någonsin gjort när jag arbetat för någon annan, säger hon och fortsätter:

– Min glassbils-verksamhet är väldigt svår, men att se leende ansikten ger mig så mycket energi. Man behöver bara ha självförtroendet att bli det man vill.

Tvåbarnsmamman har inte bara slagit sig in i glassbranschen, utan har även börjat göra modelljobb efter incidenten. I december vann hon en modelltävling på Facebook och efter det har flera dörrar öppnats.

Amy som modell.

Efter att ha vunnit en tävling på Facebook kontaktades Amy av flera fotografer som ville arbeta med henne.

FOTO: SWNS/Alt Studio

Men det var inte lätt.

– Jag har blivit vanställd, med min mage som hänger och är ärrad. Min mentala hälsa har varit det svåraste. Jag hatade mig själv. Jag kunde inte se mig själv i spegeln eller duscha utan att gråta, berättar hon.

Men efter flera timmar terapi och uppmuntrande ord från fotografer har hon ändrat inställning.

– Vi vill alla se normala kroppar och storlekar bland modeller. Tjejer måste veta att man inte måste vara på ett visst sätt – inget annat sätt än sig själv.

Amy som modell.

Amy berättar att hon tjänar mer pengar än hon någonsin gjort som anställd.

FOTO: SWNS/Alt Studio

”Jag insåg att man kan förlora allt på ett hjärtslag”

Trots det traumatiska Amy gått igenom är hon optimistisk inför framtiden. Hon planerar att köpa ytterligare en glassbil i sommar för att utöka verksamheten till varm mat också.

– Jag insåg att man kan förlora allt på ett hjärtslag och det gav mig pushen att följa mina drömmar. Det här kanske blir mitt lyckliga slut, berättar Amy som velat ha en glassbil sen hon var liten.

Hon tycker det är extra kul att vara glassbilschaufför eftersom det är så få kvinnliga chaufförer.

– Jag gillar utmaningar och jag är en anpassningsbar och extrovert person. Jag tror att det har varit till stor hjälp.

FOTO: Facebook/SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN