Mamman Amie, 29, hade halsbränna – var svår cancer

Mamman Amie, 29, hade halsbränna – var svår cancer

29-åriga mamman Amie Walton hade en hemsk halsbränna.
Det vara åtminstone vad hon trodde.
Men det visade sig att tvåbarnsmamman lider av en svår cancer i magen.
Och nu har cancern spridit sig.
En råttkung fångad på film – se det märkliga fenomenet
Slå på ljud

Amie Walton, 29, bor i brittiska Birmingham med sina två barn Harry, 7, och Mia, 5. Under en tid hade hon haft stora problem med en vidrig halsbränna. I flera månader hade den besvärat tvåbarnsmamman. Till sist sökte hon vård och blev undersökt av läkarna.

I september 2020 fick hon dessvärre ett tungt besked av sin läkare. Det var ingen vanlig halsbränna, utan en svår form av cancer i levern, skriver brittiska Daily Mail.

Amie Walton genomgick cellgiftsbehandling och en operation där 60 procent av levern togs bort.

Cancern kom tillbaka – och den hade spridit sig

Nu har cancern kommit tillbaka och dessutom spridit sig vidare till Amie Waltons lungor och det finns ingenting som kan stoppa förloppet. Den unga mamman kommer att dö till följd av tumörerna, enligt läkarna.

Strax före Halloween fick Amie veta att hon inte skulle överleva cancern. Amies allra bästa väninna Jess Davies, 30, berättar om kvällen då barnen fick veta att deras mamma inte skulle överleva.

Amie Walton.

Amie fick cellgiftsbehandling och opererades men cancern kom tillbaka.

FOTO: Privat
Mia och Harry.

Nyligen frågade Amie Waltons son Harry, 7, om hans mamma skulle dö.

FOTO: PRIVAT

Planen var att de alla fyra skulle umgås och gå ut på godisjakt tillsammans, men när Jess var i full färd med att sminka Mia hörde hon hur Harry frågade sin mamma: ”Kommer du att dö?”.

– Amie svarade: ”Ja, det kommer jag, men jag kommer fortsätta kämpa, ok?”. Harry började genast gråta och Amie satt och kramade om honom. Jag tittade tillbaka på Mia och såg att en ensam tår hade droppat ner i hennes sminkning, säger Jess till Daily Mail.

Samlar in pengar för alternativ behandling mot cancern

Amie Walton har fått veta att det finns en typ av strålningsbehandling som skulle kunna förlänga hennes liv och ge henne mer tid för att se barnen växa upp.

Behandlingen heter på engelska Selective Internal Radiation Therapy, SIRT. Det är en alternativ behandlingsform som inte ges inom den ordinarie sjukvården i Storbritannien, något som gör att familjen själva måste finansiera kostnaderna, skriver Daily Mail.

Nu har familjen i ett sista desperat försök att rädda Amie Waltons liv startat en insamling. Totalt krävs 35 000 pund, en bit över 400 000 svenska kronor, för att bekosta en omgång av behandlingen.

Amie Walton och barnen Harry och Mia.

Amie Walton och barnen Harry, 7, och Mia, 5.

FOTO: PRIVAT

Kämpar mot klockan

Men tiden är knapp, enligt familjen måste Amie Walton påbörja behandlingen redan i december om den ska kunna ha en chans att påverka sjukdomsförloppet, skriver tidningen.

Utan behandlingen har läkarna sagt att hon har mellan sex och tolv månader kvar att leva.

Nu hoppas Amie Waltons familj, fästmannen Chris Mills och vännen Jess Davies att de ska kunna få in pengarna via insamlingen. Familjen har satt målet till 75 000 pund och har så här långt lyckats få in lite mer än hälften av summan.

Amie Walton och vännen Jess Davies.

Vännen Jess Davies hoppas att insamlingen ska ge Amie Walton mer tid med sina barn.

FOTO: JESS DAVIES

Jess Davies är gudmor till Amies barn och säger att det är tufft att se sin vän bli allt sämre.

– När du växer upp tror du att dina föräldrar ska kunna förbereda dig för det mesta i livet, men du tror aldrig att du ska behöva förlora din bästa vän och att hennes barn ska behöva förlora sina mamma.

LÄS OCKSÅ: 4-åriga flickan åt godiset – brände hål på tungan

LÄS OCKSÅ: Pappan har Downs syndrom – sonens starka hyllning

FOTO: PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN