Alicia, 27, räddades av sin 8-åriga son efter anfallet: ”Extremt stolt”

04 sep, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Alicia, 27, räddades av sin 8-åriga son – efter anfallet: ”Extremt stolt”
8-åriga pojken hyllas som hjälte efter att han räddade livet på sin mamma Alicia, 27.
Mamman hade drabbats av en allergichock och var oförmögen att ringa larmcentralen.
Då klev hennes 8-åriga son in.
– Han lät ambulanspersonalen veta allt, säger Alicia, enligt Daily. Mail.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ambulans råkar backa över kvinna
Ambulans råkar backa över kvinna

Ryan Reid, 8, hyllas som hjälte efter att han ringt larmcentralen när hans mamma, Alicia, 27, drabbats av en allergisk chock och inte kunde ringa Storbritanniens 112-nummer, 999.

Den 27-åriga tvåbarnsmamman berättar, enligt den brittiska tabloiden Daily Mail, att hon fått utskrivet en ny antibiotikakur av sin läkare, som bedömt hennes magont för att vara en urinvägsinfektion.

Men när hon tog läkemedlet hemmavid skedde något märkligt – allt började mörkna. Enligt Alicia började hennes hud flamma upp, och hon tappade medvetandet.

– Det var strax efter lunch, jag gick till apoteket för att hämta antibiotikan. När jag kom hem ville barnen se en film. Jag satte på filmen och tog antibiotikan.

– Efter fem minuter så började det klia i halsen. Jag kände att jag behövde min inhalator. Efter tio minuter så blev det riktigt svårt att andas. Jag kämpade verkligen. Jag hade min rosa steroidinhalator eftersom den blåa inte fungerade, berättar Alicia.

Annons

Tvåbarnsmamman: ”Blev bara värre och värre”

– Det blev bara värre och värre. Ryan frågade hela tiden om jag mådde bra. Jag ville ju inte oroa honom, men det gjorde jag inte. Jag höll på att få panik. Jag kunde inte andas. Jag kunde inte få ut ljud. Det blev bara ett väsande. Jag var helt själv med barnen, berättar Alicia.

Men en som inte fick panik var 8-åriga Ryan. Han ringde 999, vilket är numret till larmcentralen i Storbritannien. Alicia hade lyckats få igång ett samtal på sin egen mobi, men som bekant kunde hon inte prata.

– Om Ryan hade panik så var det inget han visade. Jag hade definitivt panik. Jag försökte ringa min make, men kunde ju inte prata. Han blev så klart orolig. Men innan han hann ringa larmcentralen så sa Ryan, ”jag har redan ringt!” , berättar Alicia och fortsätter:

– Han berättade att han ringt efter ambulans, så fort han upptäckte att jag inte kunde andas. Han hade svarat på alla frågor och hade svar på allt. Han visste vår adress och till och med vår postkod. Jag var helt chockad.

Annons

Alicia: Jag är så extremt stolt

När ambulansen var på plats visade Ryan vårdpersonalen var de skulle hitta allt.

– Han visade ambulanspersonalen var min antibiotika låg. Han visade dem allt. Om inte ambulans hade kommit när de gjorde det så hade jag blivit medvetslös.

– Jag är så extremt stolt. Han är så mogen för sin ålder. Jag hade visat honom vad han skulle göra om jag fick ett anfall och han skötte sig perfekt, berättar mamman.

FOTO: SWNS

Annons