TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Alexis Avila slängde nyfödd bebis i container – överlevde mirakulöst

13 jan, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Alexis Avila
Alexis Avila slängde sin nyfödda bebis i en avfallscontainer.
Händelsen fångades av en övervakningskamera i närheten – och mamman kunde gripas.
– Hon förklarade att hon drabbades av panik, säger polischefen August Fons.
Annons
Mammans fruktansvärda dåd – slängde sin bebis i en containerBrand logo
Mammans fruktansvärda dåd – slängde sin bebis i en container

Övervakningskameran fångade när en kvinna klev ur sin bil och kastade en svart plastpåse i en stor avfallscontainer. I påsen låg ett nyfött barn. Bilens registreringsskylt kunde sedan spåras till Alexis Avila, 18.

Hon lämnade in sig själv till polisen efter att de gjort ett hembesök hos hennes föräldrar. Alexis Avila uppgav då att det var först dagen innan förlossningen som hon visste att hon var gravid.

– Hon förklarade att hon drabbades av panik, att hon inte visste vad hon skulle göra eller vem hon skulle ringa. Hon uppgav att hon själv klippte navelsträngen, lindade in bebisen i en handduk och la den i en vit soppåse, innehållande lite skräp, som hon sedan la i en större soppåse, säger polischefen August Fons till Sky News.

Alexis Avila
Joe Imbriales övervakningskamera fångade Alexis Avila när hon kastade barnet i avfallscontainern. Polisen kunde sedan identifiera kvinnan med hjälp av bilens registreringsskylt.

Bebisen överlevde mirakulöst – efter heroiska insatsen

Händelsen inträffade i staden Hobbs, New Mexico, den 7 januari. Bebisen låg i containern i flera timmar innan fyra människor hittade den när de rotade runt bland soporna. Då hade utomhustemperaturen sjunkit till sex minusgrader.

Annons

De fyra människorna reagerade direkt och såg till att bebisen fick värme. Sen ringde de polis, som anlände till platsen och tog hand om barnet. Bebisen vårdas fortfarande på sjukhus, men uppges må bra.

– Deras snabba agerande var avgörande för att rädda barnets liv, säger August Fons.

”Bröt ihop och började gråta”

Joe Imbriale är ägare till butiken vars övervakningskamera filmade händelsen. När polisen ringde och ville ha tag i bilderna trodde han att det rörde sig om ett inbrott i butiken. Han kunde knappt tro sina ögon när han fick reda på sanningen.

– Jag bröt ihop och började gråta. På bilderna såg vi en kvinna parkera och slänga en påse i containern som om det vore helt vanligt skräp. Jag bara gapade, säger han.

Joe Imbriale har startat en insamling på Gofundme-sida. Pengarna ska gå till barnet och se till så att det får en bra start på livet. Alexis Avila står nu åtalad för mordförsök och barnmisshandel.

– Ingen kan fatta att bebisen överlevde. Jag har flera anställda som gick i samma skola som mamman och de säger att hon precis fick ett collegestipendium, och hade skolan fått reda på att hon var gravid hade de tagit bort stipendiet.

Alexis Avila
Alexis Avila, 18, står åtalad för mordförsök och barnmisshandel efter att ha slängt sin nyfödda bebis i en avfallscontainer.

Foto: Instagram, Hobbs Police Department, Facebook

Annons