BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Skådespelaren Alec Baldwin åtalas – efter dödsskjutningen: ”Bevis”

19 jan, 2023 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Skådespelaren Alec Baldwin åtalas – efter dödsskjutningen på inspelningen. Det rapporterar flera amerikanska medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mycket tjänade spionbrödernaBrand logo
Så mycket tjänade spionbröderna

Alec Baldwin, 64, åtalas för vållande till annans död. Under en filminspelningen 2021 avlossades av okänd anledning en skarpladdad rekvisitapistol som hölls av av den kända skådespelaren.

Filmfotograf Halyna Hutchins, 42, dog. Även Joel Souza, som var regissör, skadades när skottet avlossades. Enligt medlemmar av filminspelningen spelade Alec Baldwin ”rysk roulette” med säkerheten under inspelningen.

Riskerar 18 månaders fängelse

Till en början bedömdes händelsen vara en olycka. Men nu meddelar New Mexicos distriktsåklagare Mary Carmack-Altwies att Alec Baldwin åtalas för vållande till annans död.

– Efter en grundlig granskning av bevisen och lagarna i delstaten New Mexico har jag slagit fast att det finns tillräckligt med bevis för att väcka åtal mot Alec Baldwin och andra medlemmar av ”Rust”-filmteamet. Under min domvärjo står ingen över lagen och alla förtjänar rättvisa, säger distriktsåklagare Carmack-Altwies.

Ytterligare en person åtalas, rekvisitassistenten Hannah Gutierrez-Reed, 25. Hon var ansvarig för vapnet under inspelningen. Både hon och Alec Baldwin riskerar nu 50 000 kronor i böter – och fängelse upp till 18 månader.

Foto: TT/Arkiv

Annons