alec baldwin

Skådespelaren Alec Baldwin åtalas – efter dödsskjutningen: ”Bevis”

Skådespelaren Alec Baldwin åtalas – efter dödsskjutningen: ”Bevis”

Foto: TT/Arkiv
Skådespelaren Alec Baldwin åtalas – efter dödsskjutningen på inspelningen. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mycket tjänade spionbröderna
0:31

Efter reklamen: Så mycket tjänade spionbröderna

(0:31)

Slå på ljud

Alec Baldwin, 64, åtalas för vållande till annans död. Under en filminspelningen 2021 avlossades av okänd anledning en skarpladdad rekvisitapistol som hölls av av den kända skådespelaren.

Filmfotograf Halyna Hutchins, 42, dog. Även Joel Souza, som var regissör, skadades när skottet avlossades. Enligt medlemmar av filminspelningen spelade Alec Baldwin ”rysk roulette” med säkerheten under inspelningen.

Riskerar 18 månaders fängelse

Till en början bedömdes händelsen vara en olycka. Men nu meddelar New Mexicos distriktsåklagare Mary Carmack-Altwies att Alec Baldwin åtalas för vållande till annans död.

– Efter en grundlig granskning av bevisen och lagarna i delstaten New Mexico har jag slagit fast att det finns tillräckligt med bevis för att väcka åtal mot Alec Baldwin och andra medlemmar av ”Rust”-filmteamet. Under min domvärjo står ingen över lagen och alla förtjänar rättvisa, säger distriktsåklagare Carmack-Altwies.

Ytterligare en person åtalas, rekvisitassistenten Hannah Gutierrez-Reed, 25. Hon var ansvarig för vapnet under inspelningen. Både hon och Alec Baldwin riskerar nu 50 000 kronor i böter – och fängelse upp till 18 månader.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN