Alberto Cormillot blev nybliven pappa vid 83 år: ”Helt annorlunda”

Estefani Pasquini, Alberto Cormillot och Emilio

Alberto Cormillot är 83 år gammal – och nybliven pappa.
Nu får han hård kritik för sitt barnbeslut.
– Jag har inte ställt frågan om min ålder till mig själv, säger han.
0:29

Efter reklamen: ”Jag vann 1 miljon!” – smärtsamt när han inser misstaget

(0:29)

Alberto Cormillot, 83, blev ett känt namn när han gifte sig med den 48 år yngre Estefania Pasquini 2019. Två år senare, den 17 september 2021, föddes sonen Emilio och uttrycket ”det är aldrig försent” har kanske aldrig stämt så väl in som när Alberto Cormillot blev pappa.

Alberto må ha gjort sig ett namn som näringsfysiolog och för att ha hjälpt tusentals patienter med ätstörningar, men kanske är det för sin förmåga få barn på senare dar som han kommer bli mest ihågkommen.

Emilios syskon är 50 år äldre

Alberto Cormillot föddes i Buenos Aires, Argentina, 1938. Han har sedan tidigare dottern Reneé, 55, och sonen Adrián, 48, från ett tidigare förhållande. Att bli pappa på nytt beskriver han som fantastiskt och när sonen Emilio kom till världen var det som att bli pappa i en ny värld.

– Förr fanns det tygblöjor som vi tvättade och bytte. Idag är det helt annorlunda, säger han till argentinska tv-kanalen TN, enligt Brigthside.

”Alltid önskat sig en lillebror”

Dottern Renée har haft svårt att acceptera pappans nya liv, men sägs vara glad över sitt nya syskon. Sonen Adrián är av en annan åsikt och kan inte bärga sig att få se den 47 år yngre lillebrodern Emilio växa upp.

– Min son har sagt att han nu har någon att kasta boll med och att han alltid har önskat sig en lillebror, säger Alberto.

Flemming är gift – men bor hemma hos sin flickvän: ”Perfekt”

Hårda kritiken efter barnbeslutet

Många har dock ifrågasatt Albertos och Estefanis beslut att skaffa barn. Eftersom han är 83 år gammal vet ingen riktigt hur många år han har kvar i livet. Frågan är också hur aktiv Alberto kommer vara och hur mycket han kommer orka leka med sonen.

– Allt som folk pratar om nu har vi redan pratat om i tre månader. Jag har inte ställt frågan om min ålder till mig själv, jag gör det nu eftersom andra människor har börjat nämna det, säger han.

Estefani är på det klara med att Alberto förmodligen kommer att dö före henne och att hon då kommer behöva uppfostra Emilio helt själv.

– Det sägs inget som jag och Alberto inte vet eller har pratat om. Jag har pratat med mina vänner som har sagt "om ni får ett barn ihop kommer han av logiska skäl inte alltid vara där. När han är borta så kommer vi att hjälpa dig”, säger Estefani.

Alberto Cormillo spelar flöjt för sonen Emilio

Alberto Cormillo spelar musik för en road Emilio.

Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så ska Alberto leva kvar efter sin död

Alberto Cormillots önskan är att bli 105 år gammal så han får se sin son ta studenten. Samtidigt har han haft cancer två gånger och känner av flertalet krämpor.

Oavsett hur det blir så har han redan börjat jobba på ett sätt att kunna ha en relation med Emilio efter jordelivet och skapa nya minnen.

– Jag har skaffat honom en telefon, dit jag skickar WhatsApp-meddelanden, ljudinspelningar, bilder och berättar vad jag gör.

LÄS OCKSÅ: Alex är gravid i vecka 25 – följarna chockas efter bilden

LÄS OCKSÅ: Mammans chockförlossning: Såg huvud sticka fram

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!